Πώς να ανακουφιστούμε από τον πόνο στον αυχένα μέσα σε 1 λεπτό

Είναι 7 το πρωί. Ώρα για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Σηκωνόμαστε, τεντωνόμαστε όπως πάντα και ξαφνικά νιώθουμε μία επώδυνη κράμπα στον αυχένα. Ο

Πώς να ανακουφιστούμε από τον πόνο στον αυχένα μέσα σε 1 λεπτό

Είναι 7 το πρωί. Ώρα για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Σηκωνόμαστε, τεντωνόμαστε όπως πάντα και ξαφνικά νιώθουμε μία επώδυνη κράμπα στον αυχένα. Ο κόμπος σε οποιοδήποτε μυ είναι αρκετά ενοχλητικός, αλλά είναι πιο ενοχλητικός όταν αυτός ο κόμπος έχει εγκατασταθεί για τα καλά στον αυχένα ή στη μέση μας.

Και αν και το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτόν, το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε αρκετό χρόνο γι’ αυτό. Επίσης, το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει σε συνδυασμό με μασάζ, αλλά και πάλι όλοι βιαζόμαστε εκείνες τις κρίσιμες ώρες. Όμως, υπάρχει κι άλλος τρόπος: ο Allyn Kakuk, DPT, φυσικοθεραπευτής από την Mayo Clinic μας λέει ότι μπορούμε να διώξουμε την κράμπα με μια σύντομη σε χρόνο ακολουθία κινήσεων.

1ο βήμα

Βρείτε το σημείο που σας πονά. Αν βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του αυχένα σας ή στο πάνω μέρος της πλάτης σας, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι σε εκείνη την περιοχή. Αν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό χέρι.

Διαβάστε επίσης: 10 ασκήσεις για να ενδυναμώσουμε τη μέση μας και Οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής και πώς να τους αντιμετωπίσετε

2ο βήμα

Πιέστε τον κόμπο με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση. Αυτή η πίεση μπορεί να σας πονέσει. Αλλά πρέπει να είναι ένας πόνος που μπορείτε να αντέξετε, όχι πολύ έντονος. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε το σημείο, δοκιμάστε με ένα μπαλάκι του τένις, που μπορεί να σας βοηθήσει. Απλά στηριχτείτε σε έναν τοίχο για στήριξη.

3ο βήμα

Στρέψτε το κεφάλι σας ελαφριά προς την αντίθετη κατεύθυνση της κράμπας και σκύψτε διαγωνίως, σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε τη μασχάλη με το πηγούνι σας. Ενεργοποιώντας τον πιασμένο μυ, όταν συνδυάζεται με πίεση, μπορούμε να χαλαρώσουμε τον κόμπο.

4ο βήμα

Επαναλάβετε τα βήματα διαδοχικά από 1 έως 3 περίπου 20 φορές. Ύστερα, τεντώστε τα χέρια και τον αυχένα σας όσο περισσότερο μπορείτε, σαν να σηκωθήκατε μόλις από το κρεβάτι σας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τις 20 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να κρατήσετε χαλαρό τον μυ σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε