, ,

Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν δωρεάν στη μόνιμη συλλογή από την αρχαϊκή και κλασσική

Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν δωρεάν στη μόνιμη συλλογή από την αρχαϊκή και κλασσική εποχή.

Επίσης, εκτός από τη μόνιμη συλλογή, ανοιχτή για το κοινό θα είναι και η περιοδική έκθεση «από την Απαγορευμένη Πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», στην οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν πολλά από τα σπάνια προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα, που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) που βρίσκονται στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Advertisment

Στην περιοδική έκθεση θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους-φροντιστές στα ελληνικά (στις 11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00 & 19:00) και στα αγγλικά (στις 10:00). Εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Να θυμίσουμε πως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίες μπορούν να εισέλθουν οποιαδήποτε ώρα και μέρα στο μουσείο δωρεάν. Κάποιες από αυτές είναι οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, των εντός της ΕΕ χωρών, οι φοιτητές δημόσιων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, αλλά και όλοι οι άνεργοι με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παταγονία: Βρέθηκαν οι αρχαιότεροι πίνακες ζωγραφικής, ηλικίας 8.200 ετών!
«Η Μητέρα του σταθμού»: Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τις Ελληνίδες μετανάστριες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Το Βρετανικό Μουσείο θα επιστρέψει περισσότερα από 30 έργα τέχνης στην Γκάνα, υπό μορφή δανείου
«Καρυάτιδες που Κλαίνε»: Η εντυπωσιακή τοιχογραφία του καλλιτέχνη ΙΝΟ στο Μοναστηράκι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση