, , ,

Ο Έλληνας ιερέας που είναι υποψήφιος για το Βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Υποψήφιοι γι’ αυτή

Ο Έλληνας ιερέας που είναι υποψήφιος για το Βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Υποψήφιοι γι’ αυτή τη σημαντική διάκριση είναι 3 Έλληνες, ανάμεσά τους ο ο π. Αντώνιος Παπανικολάου από την Κιβωτό του Κόσμου, κάνοντάς μας περήφανους μέσω του έργου τους.

Ο Έλληνας ιερέας υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό. Η περιοχή αυτή θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, όπου δρουν έμποροι ναρκωτικών και το επίπεδο εγκληματικότητας είναι υψηλό, καθιστώντας τη έτσι μία μη κατάλληλη περιοχή για τα παιδιά.

Advertisment

Ο Έλληνας ιερέας που είναι υποψήφιος για το Βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Ο πάτερ Αντώνιος παρατηρούσε ότι πολλά παιδιά άφηναν το σχολείο και σύχναζαν στην επικίνδυνη περιοχή. Αποφάσισε λοιπόν να τα πλησιάζει μέσω του μπάσκετ, αλλά και μέσω της συζήτησης, δείχνοντας ενδιαφέρον για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αυτά και οι οικογένειές τους χωρίς διάθεση κριτικής και νουθεσίας. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής, παρατηρώντας το εγχείρημα του πάτερ, άρχισαν να προσφέρουν και εκείνοι εθελοντικά τις υπηρεσίες τους• δάσκαλοι έκαναν μαθήματα στα παιδιά και γυναίκες της περιοχής προσέφεραν τρόφιμα και ρούχα σε παιδιά που τα χρειάζονταν. Μέσα από αυτό τον πυρήνα εθελοντών δημιουργήθηκε η «Κιβωτός του Κόσμου», μια μη κυβερνητική οργάνωση που στόχο τη προσφορά βοήθειας σε παιδιά, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά να προσφέρει στέγαση σε εγκαταλελειμμένα.

Advertisment

Ο Έλληνας ιερέας που είναι υποψήφιος για το Βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Γι’ αυτό του το σημαντικό έργο, ο πάτερ Αντώνιος είναι τώρα υποψήφιος για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018. Το βραβείο απονέμεται σε άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και την ευρωπαϊκή συνεργασία, επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, οι οποίες σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση