,

Έρευνα: Ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα;

Μεγάλα άλματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσουμε το ζήτημα της ισότητας των φύλων στην κοινωνία μας, αλλά σύμφωνα με τα πρόσφατα

Μεγάλα άλματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσουμε το ζήτημα της ισότητας των φύλων στην κοινωνία μας, αλλά σύμφωνα με τα πρόσφατα νούμερα της Eurostat και της Γερμανικής Στατιστικής Εταιρείας, υπάρχει τουλάχιστον ένα πεδίο στο οποίο χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο: στις δουλειές του σπιτιού.

Κατά μέσο όρο, στην Ευρώπη, το 79% των γυναικών μαγειρεύουν και/ή κάνουν δουλειές σπιτιού καθημερινά, σε σύγκριση με το μόλις 34% των ανδρών. Το χάσμα είναι μικρότερο στη Σουηδία, όπου το 74% των γυναικών κάνει δουλειές σε συχνή βάση με ένα ενθαρρυντικό 56% των ανδρών να βοηθά και αυτό.

Advertisment

Έρευνα: Ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα;

Το χάσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης μικρό, όπου τα ποσοστά είναι 85% για τις γυναίκες και μόλις 49% για τους άνδρες. Στην άλλη πλευρά της κλίμακας, δυστυχώς, βρίσκεται η χώρα μας: στην Ελλάδα το 85% των γυναικών μαγειρεύουν και κάνουν τις δουλειές του σπιτιού καθημερινά και παίρνουν βοήθεια μόνο από το 16% των ανδρών.

Η μόνη χώρα που έχει μικρότερο ποσοστό από εμάς είναι η Ουγγαρία, στην οποία μόνο το 14% των ανδρών κάνει δουλειές. Όμως, το ποσοστό είναι εξαιρετικά χαμηλό και για τις γυναίκες (56%). Η ψαλίδα δηλαδή είναι πιο ανοιχτή στη δική μας χώρα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές.

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση