, ,

7 φυσικές τροφές που καταστέλλουν την όρεξη

Βάζοντας φρένο στην πείνα με φυσικό τρόπο, μπορούμε να αποφύγουμε την υπερφαγία και την απόκτηση βάρους που συνοδεύεται από αυτή. Οι παρακάτω φυσικές τροφές

7 φυσικές τροφές που καταστέλλουν την όρεξη

Βάζοντας φρένο στην πείνα με φυσικό τρόπο, μπορούμε να αποφύγουμε την υπερφαγία και την απόκτηση βάρους που συνοδεύεται από αυτή. Οι παρακάτω φυσικές τροφές είναι αποδεδειγμένο πως μειώνουν την όρεξη με φυσικό τρόπο.

7 τροφές που μειώνουν με φυσικό τρόπο την όρεξη

1. Καυτερή πιπεριά

Τα καυτερά φαγητά δρουν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης. Το ενεργό συστατικό είναι η καψαϊκίνη, η οποία τονώνει τη λειτουργία του μεταβολισμού, ώστε το σώμα μας να καίει περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Προσθέστε λίγο στα μαγειρευτά φαγητά σας και κυρίως στις σάλτσες σας.

Advertisment

2. Μέντα

Έρευνα απέδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες μύριζαν μέντα κάθε δύο ώρες για πέντε μέρες, κατανάλωναν συνολικά 1.800 λιγότερες θερμίδες την εβδομάδα και αξιολογούσαν το επίπεδο της πείνας τους ως χαμηλότερο σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Η πιο εύκολη λύση είναι να την προσθέσετε στα ροφήματά σας.

3. Μήλο

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα γύρω από το πιο απλό φρούτο του χειμώνα; Ξανασκεφτείτε το, γιατί φαίνεται ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα δεν κρατά μακριά μόνο τον γιατρό, αλλά και τα παραπάνω κιλά. Ο συνδυασμός πηκτίνης, διαλυτών φυτικών ινών και υψηλής περιεκτικότητας σε νερό καθιστά το μήλο την καλύτερη εύκολη επιλογή για καταστολή της πείνας.

Διαβάστε επίσης – Αποτοξίνωση από τις τοξίνες στα κύτταρα λίπους που προκαλούν πρήξιμο και Συνταγή: Αφέψημα από βότανα για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα

Advertisment

4. Πράσινο τσάι

Ένας από τους κυριότερους ρόλους του πράσινου τσαγιού είναι η μείωση της όρεξης με φυσικό τρόπο. Το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού επηρεάζει δύο σημαντικές πεπτιδικές ορμόνες, τη νορεπινεφρίνη και την ντοπαμίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Οι κατεχολαμίνες, όπως ονομάζονται, είναι αποδεδειγμένο πως καταστέλλουν την όρεξη.

5. Σπόροι chia

Οι σπόροι αυτοί είναι πλούσιοι σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μας χορταίνουν και μειώνουν την όρεξή μας. Άλλες έξυπνες πηγές διαλυτών φυτικών ινών περιλαμβάνουν τα όσπρια, η βρώμη, τα σπαράγγια και ο λιναρόσπορος. Να θυμάστε ότι χρειάζεται να αυξήσετε αργά και σταδιακά την πρόσληψη φυτικών ινών και να τις συνδυάσετε με αυξημένη πρόσληψη νερού, για να αποφύγετε τα δυσάρεστα πεπτικά συμπτώματα, όπως αέρια και πρήξιμο.

6. Νερό

Αν πιούμε ένα με δύο ποτήρια νερού πριν από κάθε γεύμα μας, θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και να μειώσουμε την όρεξή μας. Αν βαριέστε να πίνετε συνεχώς σκέτο νερό, μπορείτε να προσθέσετε δύο φέτες εσπεριδοειδών (κυρίως λεμονιού) για να ενισχύσετε τη γεύση του, αλλά και για να προσθέσετε αντιοξειδωτική δράση στο ποτό σας.

7. Σκόρδο

Από τα 200 χημικά συστατικά που αποτελούν το σκόρδο, ένα βασικό ενεργό συστατικό είναι η αλλισίνη – η ουσία που του χαρίζει την έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά του. Η αλλισίνη λοιπόν φαίνεται να καταστέλλει την όρεξη και να επιταχύνει το ρυθμό του μεταβολισμού.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση