,

6χρονη φροντίζει μόνη της τον παράλυτο πατέρα της

H 6χρονη Jia Jia από την Βόρεια Κίνα εδώ και δύο χρόνια φροντίζει μόνη της τον πατέρα της με μια μοναδική δύναμη ψυχής και

6χρονη φροντίζει μόνη της τον παράλυτο πατέρα της

H 6χρονη Jia Jia από την Βόρεια Κίνα εδώ και δύο χρόνια φροντίζει μόνη της τον πατέρα της με μια μοναδική δύναμη ψυχής και με πολλή αγάπη. Από τα 4 της χρόνια, όταν η μητέρα της τούς εγκατέλειψε, αναγκάστηκε να μάθει πώς να φροντίζει τον πατέρα της, ο οποίος έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η Jia Jia ξυπνά κάθε μέρα στις 6 το πρωί και για μισή ώρα κάνει μασάζ στους μύες του μπαμπά της και τον φροντίζει πριν πάει στο σχολείο. Όταν το μεσημέρι επιστρέψει από το σχολείο, μαγειρεύει και αφού φάει,ταΐζει τον πατέρα της Tian Haicheng και φυσικά τον βοηθά να κινηθεί μέσα στο σπίτι τους.

Advertisment

Η 6χρονη, όταν ερωτάται, απαντά πως δεν είναι καθόλου κουραστικό για εκείνη να φροντίζει τον πατέρα της. Με αυτό τον τρόπο δένονται περισσότερο και περνούν πολύτιμο χρόνο μαζί. Μάλιστα προσθέτει πως: “στις αρχές δεν ήξερα πώς να ξυρίσω τον πατέρα μου και του προκαλούσα τραύματα στο πρόσωπο, τώρα το κάνω πολύ καλά και ο πατέρας μου λέει ότι δεν πονάει».

6χρονη φροντίζει μόνη της τον παράλυτο πατέρα της

Όπως αναφέρεται στον τύπο, ο 40χρονος πατέρας έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω όταν ένα ταξί στο οποίο επέβαινε ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το 2015. Μετά από αυτό, η μητέρα της το 2016 ξαφνικά τους εγκαταλείπει παίρνοντας μαζί της και τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας.

Advertisment

Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούν την 6χρονη Jia Jia αν της λείπει η μητέρα της, εκείνη απαντά: “Όχι, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τον πατέρα μου, αλλά μου λείπει πολύ ο αδελφός μου, με τον οποίο είχαμε πολύ στενή σχέση». Η ιδιαίτερη αυτή ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση, δείχνοντας ότι είναι η σκληρότερη περίσταση στη ζωή που βγάζει την ισχυρότερη πλευρά του εαυτού μας. Ομολογουμένως, η μικρή ηρωίδα κάνει πράγματα που εμείς ίσως δεν καταφέρναμε ή θα δυσανασχετούσαμε, αν χρειαζόταν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση