, ,

Παιδικές χαρές για ΑμεΑ: Τέσσερις ασφαλείς χώροι για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη χαρά και στο παιχνίδι και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες δεν αποτελούν εξαίρεση. Στην Αττική, τα τελευταία χρόνια

Παιδικές χαρές για ΑμεΑ: Τέσσερις ασφαλείς χώροι για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη χαρά και στο παιχνίδι και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες δεν αποτελούν εξαίρεση. Στην Αττική, τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει τέσσερις παιδικές χαρές για ΑμεΑ με τελευταία μία εκπληκτική προσπάθεια στο Ελληνικό. Οι παρακάτω παιδικές χαρές έχουν ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης και έτσι εκτός από το όμορφο περιβάλλον που προσφέρουν (μέσα στο πράσινο), εγγυώνται για την ασφάλεια των παιδιών.

Όλοι αυτοί οι χώροι δεν έχουν σκοπό να απομονώσουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες από τα υπόλοιπα. Η ουσία είναι να μπορούν να παίξουν όλα μαζί και να σέβεται το ένα την ιδιαιτερότητα του άλλου. Αν και τα όργανα είναι αρκετά ακριβά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες παιδικές χαρές, αξίζει τον κόπο να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά και να δημιουργήσουμε κι άλλες τέτοιες όμορφες παιδικές χαρές.

Παλαιό Φάληρο

Στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου, κατασκευάστηκε ένας μεγάλος χώρος όπου τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αναπηρία και ειδικές ικανότητες μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να αθληθούν μαζί με τους συνοδούς τους σε γήπεδο μπάσκετ και σε ποδηλατοδρόμιο.

Βούλα

Το ΠΙΚΠΑ Βούλας επίσης διαθέτει ειδική παιδική χαρά, η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα. Σήμερα έχει πολλά όργανα, αλλά και ειδικό δάπεδο όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια.

Κηφισιά

Στην Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά, μέσα στο πράσινο υπάρχει μια όμορφη παιδική χαρά που διαθέτει και ξεχωριστό χώρο για παιχνίδι και άθληση για παιδιά ΑμεΑ. Δίπλα στην παιδική χαρά υπάρχει και καφετέρια για γονείς ή συνοδούς.

Ελληνικό

Πριν από μερικές μέρες το Ελληνικό εγκαινίασε την πιο πρόσφατη παιδική χαρά της Αττικής στις εγκαταστάσεις συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη». Η παιδική αυτή χαρά είναι ιδιαίτερη γιατί αποτελεί την πρώτη για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα. Για την κατασκευή της, μάλιστα, η εταιρεία συμβουλεύτηκε δασκάλους ειδικής αγωγής καθώς δεν υπήρχε παλιότερο πρότυπο σχεδιασμού στην Ελλάδα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε