Ευγένιος Τριβιζάς: «Ας φανταστούμε…» (βίντεο)

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος πτυχίου Master of Laws (University College)

Ευγένιος Τριβιζάς: «Ας φανταστούμε...» (βίντεο)

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος πτυχίου Master of Laws (University College) και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science). Διδάσκει Εγκληματολογία και Συγκριτικό Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Reading και διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του ίδιου Πανεπιστημίου (Director of Criminal Justice Studies).

Από μικρή ηλικία όμως ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, αλλά έχει αφιερωθεί στη συγγραφή φανταστικών ιστοριών για παιδιά. Έχει γράψει ένα και μοναδικό μυθιστόρημα για ενήλικες με τίτλο «Ερωτευμένος Πυροσβέστης». Αγαπημένος παραμυθάς, λοιπόν, για κάθε ηλικία, έχει γράψει πάνω από 120 βιβλία και πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ολλανδικά, τα σουηδικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Αποσπάσματα από τα βιβλία του περιλαμβάνονται σε πολλά σχολικά βιβλία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Advertisment

Ο Ευγένιος Τριβιζάς σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις, οπότε αυτή η ομιλία στο TEDxAthens είναι πολύτιμη, εκτός από άκρως ενδιαφέρουσα. Ο γνωστός συγγραφέας μιλά για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πώς το εκπαιδευτικό σύστημα έχει την ευθύνη να βοηθά τα παιδιά μας να βλέπουν πέρα από την πραγματικότητα, να την ξεπερνούν και να φαντάζονται.

Στα βιβλία του έχει ανακαλύψει σχεδόν 484 χώρες, με πιο γνωστή βέβαια απ’ όλες τη Φρουτοπία, αλλά και πολλές άλλες όπως το Νησί των Πυροτεχνημάτων, το Πιπερού, το Κουτσολιστάν, το Κουφέιτ, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. Ποιος άλλος λοιπόν θα μπορούσε να μιλήσει για φαντασία αν όχι ο αγαπημένος μας παραμυθάς;

“Τι χρειάζεται για να είναι κάποιος ευτυχισμένος; Εξαρτάται. Αν είναι φακίρης, ένα κρεβάτι από μοσχοκάρφια. Αν είναι τοξότης, ένα ουράνιο τόξο. Αν είναι χρυσοθήρας, ένα μπουκέτο χρυσάνθεμα. Αν είναι φωτογράφος, μια αστραπή για φλας. Αν είναι φυλακισμένος, ένα προφιτερόλ με μια κρυμμένη λίμα”.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες δεν αποκλείουν να έχει ζωή ο πλανήτης Αφροδίτη | Πού στηρίζουν τη θεωρία τους
Κένζα Λαϊλί: Η εικονική influencer που κέρδισε τα καλλιστεία Τεχνητής Νοημοσύνης!
Μυτιλήνη: Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι -Εκεί που ο Νομπελίστας ήθελε να ζήσει «ίσως για πάντα»
Βρετανία: Δίδυμες αδερφές είναι 104 ετών και μοιράζονται τα μυστικά της μακροζωίας τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση