Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί απέναντι από ανθρώπους που για να σε “πείσουν” για κάτι, δεν χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως, “κοινή λογική”, “κοινή γνώμη”, “τι θα πει ο κόσμος”, “μην το πεις αλλού” και πολλά άλλα τέτοια συναφή.

Αν σας έχει τύχει κάτι τέτοιο, να ξέρετε ότι απέναντί σας βρίσκεται ένας χειριστικός άνθρωπος. Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα καλοί ή κακοί. Μπορεί να είναι γονιός που εκδηλώνει την αγάπη αλλά και τον φόβο του για το παιδί του. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος που σ’ αγαπά πραγματικά και θέλει να σε προστατέψει.

Όμως, πόσες φορές σας “έπεισε” κάποιος τέτοιος άνθρωπος και εσείς είδατε την ιδέα σας να την πραγματοποιεί κάποιος άλλος, απολαμβάνοντας τα οφέλη που απορρέουν από αυτή και αισθανθήκατε οργή γιατί εσείς είχατε την αρχική σκέψη η επιθυμία.

Πολλές φορές, ως χειριστικοί λειτουργούν και κάποιοι άνθρωποι για να προασπίσουν το δικό τους όφελος, βλέποντας ότι παραγκωνίζονται οι ίδιοι είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί απλά η μπογιά τους δεν περνά πλέον. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Έχει τη δική του ιστορία, εκπαίδευση, ψυχικές αλλά και σωματικές δυνάμεις, καθώς και χαρίσματα που μπορεί να στερούνται οι πολλοί.

Με τους χειριστικούς ανθρώπους δεν χρειάζεται να παλεύετε για το δίκιο σας. Μπορείτε απλά να ακούσετε την άποψή τους και εσείς να προχωρήσετε στον δικό σας δρόμο με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Μόνο όταν οι άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες βρουν τον τρόπο και μπορέσουν να ατενίσουν ελεύθερα το μέλλον με αισιοδοξία, υπάρχει ελπίδα η κοινωνία να ατενίσει αλλά και να βαδίσει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Οι χειριστικοί άνθρωποι έχασαν τις ευκαιρίες τους γιατί πιθανώς να έπεσαν και εκείνοι θύματα μιας άλλης εποχής χειρισμών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος το ίδιο λάθος να επαναλαμβάνεται και να διαιωνίζεται, καθώς έτσι δεν σπάει ο κύκλος του ίδιου λάθους που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά με τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα για όλους μας.

Photo: Author/Depositphotos

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Πάνος Τσινόπουλος

Επί σειρά ετών σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ, η εμπειρία μου δίδαξε ότι το βασικό συστατικό της αποτυχίας, είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Μια έλλειψη επικοινωνίας, που δεν αφήνει τον άνθρωπο να αγγίξει και να αγγιχτεί. Αυτή η μοναξιά οδηγεί σε πλήθος προβλημάτων τόσο σωματικών όσο και ψυχολογικών. Η λύση σίγουρα δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη και έτσι συμμετέχω σε μια ομάδα ανθρώπων που τολμούν να επικοινωνήσουν και να καταθέσουν ψυχή σε μια προσπάθεια βελτίωσης τόσο της εσωτερική όσο και εξωτερικής επικοινωνίας με όπλο την καθημερινή αυτοβελτίωση, για να γίνεις εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στους άλλους.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε