Με τους χειριστικούς ανθρώπους μην παλεύετε για το δίκιο σας… Aπλά προχωρήστε στον δικό σας δρόμο

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί απέναντι από ανθρώπους που για να σε “πείσουν” για κάτι, δεν χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως, “κοινή λογική”, “κοινή γνώμη”, “τι

Με τους χειριστικούς ανθρώπους μην παλεύετε για το δίκιο σας... απλά προχωρήστε στον δικό σας δρόμο

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί απέναντι από ανθρώπους που για να σε “πείσουν” για κάτι, δεν χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως, “κοινή λογική”, “κοινή γνώμη”, “τι θα πει ο κόσμος”, “μην το πεις αλλού” και πολλά άλλα τέτοια συναφή.

Αν σας έχει τύχει κάτι τέτοιο, να ξέρετε ότι απέναντί σας βρίσκεται ένας χειριστικός άνθρωπος. Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα καλοί ή κακοί. Μπορεί να είναι γονιός που εκδηλώνει την αγάπη αλλά και τον φόβο του για το παιδί του. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος που σ’ αγαπά πραγματικά και θέλει να σε προστατέψει.

Advertisment

Όμως, πόσες φορές σας “έπεισε” κάποιος τέτοιος άνθρωπος και εσείς είδατε την ιδέα σας να την πραγματοποιεί κάποιος άλλος, απολαμβάνοντας τα οφέλη που απορρέουν από αυτή και αισθανθήκατε οργή γιατί εσείς είχατε την αρχική σκέψη η επιθυμία.

Πολλές φορές, ως χειριστικοί λειτουργούν και κάποιοι άνθρωποι για να προασπίσουν το δικό τους όφελος, βλέποντας ότι παραγκωνίζονται οι ίδιοι είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί απλά η μπογιά τους δεν περνά πλέον. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Έχει τη δική του ιστορία, εκπαίδευση, ψυχικές αλλά και σωματικές δυνάμεις, καθώς και χαρίσματα που μπορεί να στερούνται οι πολλοί.

Με τους χειριστικούς ανθρώπους δεν χρειάζεται να παλεύετε για το δίκιο σας. Μπορείτε απλά να ακούσετε την άποψή τους και εσείς να προχωρήσετε στον δικό σας δρόμο με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Advertisment

Μόνο όταν οι άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες βρουν τον τρόπο και μπορέσουν να ατενίσουν ελεύθερα το μέλλον με αισιοδοξία, υπάρχει ελπίδα η κοινωνία να ατενίσει αλλά και να βαδίσει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Οι χειριστικοί άνθρωποι έχασαν τις ευκαιρίες τους γιατί πιθανώς να έπεσαν και εκείνοι θύματα μιας άλλης εποχής χειρισμών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος το ίδιο λάθος να επαναλαμβάνεται και να διαιωνίζεται, καθώς έτσι δεν σπάει ο κύκλος του ίδιου λάθους που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά με τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα για όλους μας.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή
Σπείρε αγάπη άνθρωπε... έτσι για να μοσχοβολάει ο τόπος!
Αναβιώνοντας το παρελθόν μου, ξανά και ξανά!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση