,

«Choose Love»: Το κατάστημα που οι πελάτες αγοράζουν δώρα στους πρόσφυγες

Μια ουρά πελατών έχει δημιουργηθεί έξω από ένα κατάστημα στο Κεντρικό Λονδίνο, παρά το τσουχτερό κρύο του Νοεμβρίου. Όλοι όσοι περνούν και βλέπουν την

«Choose Love»: Το κατάστημα που οι πελάτες αγοράζουν δώρα στους πρόσφυγες

Μια ουρά πελατών έχει δημιουργηθεί έξω από ένα κατάστημα στο Κεντρικό Λονδίνο, παρά το τσουχτερό κρύο του Νοεμβρίου. Όλοι όσοι περνούν και βλέπουν την ουρά, σκέφτονται και σχολιάζουν αμέσως πως πρόκειται για κάποια προσφορά.

To «Choose Love» (Επιλέγω την αγάπη) όμως είναι ένα διαφορετικό κατάστημα από τ’ άλλα. Οι πολίτες που περιμένουν στην Carnaby Street θέλουν να αγοράσουν δώρα στους πρόσφυγες. Η ΜΚΟ Help Refugees άνοιξε πέρυσι το κατάστημα και προσκαλεί τον κόσμο να ψωνίσει πολλά, να φύγει χωρίς ψώνια, αλλά με μια καρδιά γεμάτη πλημμυρισμένη από αγάπη.

Advertisment

Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν μια πληθώρα αντικειμένων για πρόσφυγες, όπως υπνόσακους, κουβέρτες διάσωσης και ηλιακές λάμπες. Κάθε αγορά πηγαίνει κατευθείαν στο Help Refugees, το οποίο στηρίζει 80 project σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Εκείνοι χρησιμοποιούν τα έσοδα για να προσφέρουν πρακτική βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Choose Love»: Το κατάστημα που οι πελάτες αγοράζουν δώρα στους πρόσφυγες
Photo credits: Alex Green/HelpRefugees.org

Όταν ένας πελάτης αγοράζει ένα παιδικό παλτό, ένας μικρός πρόσφυγας στην Ελλάδα, στο Ιράκ, στη Συρία ή αλλού θα πάρει ένα παλτό. Είναι τόσο απλό. Κάθε πελάτης λαμβάνει μια όμορφη κάρτα, την οποία μπορεί να προσφέρει σε κάποιον άλλο ή και να κρατήσει.

Κρυμμένο ανάμεσα σε μεγάλα καταστήματα που διαφημίζουν τις τελευταίες προσφορές της χρονιάς, το «Choose Love» χωρίζεται σε τρεις τομείς, ο καθένας αναπαριστά τα διαφορετικά στάδια του ταξιδιού ενός πρόσφυγα: επιβίωση, καταφύγιο και μέλλον.

Advertisment

«Choose Love»: Το κατάστημα που οι πελάτες αγοράζουν δώρα στους πρόσφυγες
Photo credits: Alex Green/HelpRefugees.org

Εκτός από τα αντικείμενα και τα ρούχα, οι πελάτες μπορούν να προσφέρουν σε μια οικογένεια προσφύγων νομική στήριξη, να βοηθήσουν στη διαδικασία επανασύνδεσης με άλλα μέλη της οικογένειας ή να της παρέχει ψυχολογική βοήθεια. Το βέβαιο είναι πως κάθε παροχή βοήθειας είναι πολύτιμη και τους πρόσφυγες.

Είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας αυτού του καταστήματος, ενώ φέτος ένα παρόμοιο άνοιξε στη Νέα Υόρκη. Πέρυσι, το «Choose Love» κατάφερε να μαζέψει £750,000, προσφέροντας σε πρόσφυγες 800.000 γεύματα, 3.555 διανυκτερεύσεις σε καταλύματα και 25.000 ρούχα και προϊόντα για τον χειμώνα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση