, ,

Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες)

Ο Ρουμάνος καλλιτέχνης Adrian Borda δεν ξέρει να παίζει κανένα όργανο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να μας

Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες)

Ο Ρουμάνος καλλιτέχνης Adrian Borda δεν ξέρει να παίζει κανένα όργανο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να μας μαγέψει. O Broda αποφάσισε ως ένα καλλιτεχνικό πείραμα να φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων, και οι λήψεις που κατάφερε είναι σχεδόν το ίδιο μαγικές, όσο και οι νότες που βγαίνουν από αυτά.

«Ζω στο Reghin, στη Ρουμανία, που επίσης αποκαλείται ως η πόλη των βιολιών. Τα περισσότερα βιολιά της χώρας φτιάχνονται εδώ. Είμαι ένας σουρεαλιστής ζωγράφος και πολλοί από τους πίνακές μου περιέχουν θέματα με βιολιά».

Advertisment

«Δεν γνωρίζω πολλά για τα μουσικά όργανα που έχω ήδη φωτογραφίσει, ήταν βέβαια σπασμένα ή ανοιχτά προς επιδιόρθωση, οπότε μπορούσα να βάλω τη φωτογραφική στο εσωτερικό τους. Το πρώτο που φωτογράφισα ήταν ένα διπλό μπάσο που βρήκα στο μαγαζί ενός φίλου μου. Το δεύτερο ήταν ένα πολύ παλιό Γαλλικό τσέλο από την εποχή του Ναπολέοντα που βρήκα στην πόλη Amiens, στο σπίτι της μαέστρου Dominique Leroy».

Ο Adrian εμπνεόταν κυρίως για το project μιας καμπάνιας για την Φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου. «Δεν είχα ιδέα πώς να φωτογραφήσω στην αρχή». «Ήταν μια ωραία και διασκεδαστική εμπειρία το να προσπαθήσω να δημιουργήσω το κατάλληλο κλίμα στο εσωτερικό των μουσικών οργάνων. Μια φορά χρησιμοποίησα σκόνη ξύλου για να δημιουργήσω καλύτερο φωτισμό. Μετακίνησα το τσέλο σε διάφορες γωνίες του σπιτιού μέχρι να βρω την καλύτερη γωνία. Ελπίζω η σειρά να συνεχίσει. Σκοπεύω να φωτογραφίσω και άλλα μουσικά όργανα και άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα από ασυνήθιστες οπτικές γωνίες».

Στο εσωτερικό ενός τσέλο

Advertisment

Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες) Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες) Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες)

Στο εσωτερικό ενός σαξόφωνου

Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες)

Στο εσωτερικό μιας κιθάρας

Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες)

Στο εσωτερικό ενός βιολιού

Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες) Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες) Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες) Καλλιτέχνης φωτογραφίζει το εσωτερικό μουσικών οργάνων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! (φωτογραφίες)

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Αρχαία Νεμέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (βίντεο)
Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση