, ,

Φυτά εσωτερικού χώρου: 6 ειδή ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δώρα

Οι γιορτές ξεκινούν και εσείς φτιάχνετε τη λίστα δώρων για φίλους και οικογένεια. Αν και μπορείτε να επιλέξετε τα γνωστά χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως γιορτινές

Φυτά εσωτερικού χώρου: 6 ειδή ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δώρα

Οι γιορτές ξεκινούν και εσείς φτιάχνετε τη λίστα δώρων για φίλους και οικογένεια. Αν και μπορείτε να επιλέξετε τα γνωστά χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως γιορτινές παντόφλες, κοσμήματα, παιχνίδια κλπ., θα μπορούσατε επίσης να σκεφτείτε και κάτι εναλλακτικό και παράλληλα πρακτικό.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή και συμβολίζουν την υγεία, τη ζωή και τη φρεσκάδα. Υπάρχουν πολλά είδη τα οποία χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και τα οποία αποδεικνύονται μια όμορφη προσθήκη σε κάθε σπίτι. Τα παρακάτω 6 είδη φυτά εσωτερικού χώρου είναι τα καταλληλότερα γι’ αυτή την εποχή.

Advertisment

6 φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για χριστουγεννιάτικο δώρο

1. Λεβάντα

Ευωδιαστό φυτό με εξαιρετικά ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες είχαν αναγνωριστεί ακόμα και από την αρχαιότητα. Και αποτελεί κατάλληλο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους πολυάσχολους φίλους μας που έχουν ανάγκη τη χαλάρωση. Οι έρευνες έχουν επιβεβαιώσει πολλάκις τις καταπραϋντικές ιδιότητες της λεβάντας και ότι η είσπνευση του αρώματός της προλαμβάνει κατά του οξειδωτικού στρες. Διαβάστε τις ιδιότητες της λεβάντας

2. Ιερός βασιλικός

Ο ιερός βασιλικός, που ονομάζεται και τουλσί, είναι ένα εξαιρετικά κατάλληλο δώρο για λάτρεις της μαγειρικής. Τα φύλλα αυτού του αρχαίου φυτού είναι αρωματικά και έχουν μια πικάντικη γεύση, γι’ αυτό και αποτελεί σημαντικό πνευματικό βότανο της Ινδίας. Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, ο ιερός βασιλικός ενισχύει την αντιοξειδωτική δραστηριότητα στο σώμα, οπότε και επιβραδύνει τις βλάβες του DNA και της γήρανσης.

3. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι αυτοφυές στη νότια Ευρώπη, αλλά καλλιεργείται ως καλλωπιστικό σε όλο τον κόσμο. Έχει πολυάριθμα οφέλη, που περιλαμβάνουν την ικανότητά του να τονώνει τη μνήμη, να μειώνει τις φλεγμονές, να ανακουφίζει από πόνο, να μειώνει το άγχος και να προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σαν δώρο δηλώνει αγάπη συχνά διαμορφώνεται σε μικρά δέντρα ώστε να αποτελεί ιδανική επιλογή για χριστουγεννιάτικο δώρο. Διαβάστε τα οφέλη του δεντρολίβανου

Advertisment

4. Κρίνος της ειρήνης

Για τους φίλους που μένουν σε ξηρά κλίματα, ο κρίνος της ειρήνης αποτελεί ένα καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο δώρο. Δεν είναι μόνο εξαιρετικά όμορφα, αλλά απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και ενισχύουν τα επίπεδα υγρασίας. Το κομψό αυτό φυτό έχει γλυκό άρωμα και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.

5. Ορχιδέα

Η ορχιδέα έχει μια απόκοσμα μαγική ομορφιά και είναι εξαιρετικά ευεργετική. Αυτός ο τροπικός θησαυρός είναι γνωστός στην εναλλακτική ιατρική για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ενισχύουν την όραση, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και λειτουργούν και κατά των φλεγμονών. Η ρίζα του φυτού διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

6. Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός μπορεί να γίνει και αναρριχητικός αλλά προσαρμόζεται εύκολα και σε μικρούς χώρους. Αυτό το φυτό θα φωτίσει κάθε σκοτεινό σημείο του σπιτιού και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αποτελεί ένα δημοφιλές φυτό καθώς απομακρύνει τη μούχλα. Αν έχετε κάποιο φίλο που είναι ευαίσθητος στην υγρασία και στις αλλεργίες, αυτό είναι το κατάλληλο δώρο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το θαυματουργό βότανο που προφυλάσσει το πεπτικό και «υπόσχεται» αναγέννηση των νεύρων
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση