,

5 καθημερινές συνήθειες του Tony Robbins που αξίζει να “κλέψουμε”

Ως ένας από τους διασημότερους συγγραφείς στον πλανήτη, τα σοφά λόγια του Tony Robbins εμπνέουν και κινητοποιούν εκατομμύρια ανθρώπους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους.

5 καθημερινές συνήθειες του Tony Robbins που αξίζει να "κλέψουμε"

Ως ένας από τους διασημότερους συγγραφείς στον πλανήτη, τα σοφά λόγια του Tony Robbins εμπνέουν και κινητοποιούν εκατομμύρια ανθρώπους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους. Ο 58χρονος δεν είναι μόνο συγγραφέας best-seller, αλλά και life coach, φιλάνθρωπος και ομιλητής.

Υπολογίζεται πως κερδίζει 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τις πωλήσεις των βιβλίων του. Ανάμεσα στις δικές του καθημερινές δυσκολίες – διαζύγια και νομικά ζητήματα – έχει καταφέρει να χτίσει μια σταθερά ανερχόμενη καριέρα με μια ξεχωριστή αυτοπεποίθηση και τρόπο ζωής.

Advertisment

Αν αναρωτιέστε πώς ένας συγγραφέας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τέτοια επιτυχία, μπορεί να βρείτε την απάντηση μέσα από τις καθημερινές συνήθειές του. Έτσι, μπορείτε και να τις υιοθετήσετε στη δική σας καθημερινότητα για να επιδιώξετε να προσεγγίσετε τη δική σας προσωπική επιτυχία και ευτυχία.

5 καθημερινές συνήθειες του Tony Robbins που αξίζει να “κλέψουμε”

Η αυτο-φροντίδα είναι προτεραιότητά του, ώστε να μπορεί να φροντίζει και τους άλλους

Ένα από τα βασικά στοιχεία του έργου του Tony Robbins είναι ότι μας ενθαρρύνει να φροντίζουμε τον εαυτό μας ολιστικά. Οπότε είναι λογικό να ακολουθεί την ίδια του τη συμβουλή. Δεν διαπραγματεύεται την ανάγκη του για αυτο-φροντίδα. Το πρωί κάνει ένα πολύ ζεστό μπάνιο και γυμνάζεται.

Πριν ξεκινήσει κάποια ομιλία του, εστιάζει στο να ενδυναμώσει το σώμα του και ύστερα διατάσσει τον υποσυνείδητο νου του να τον κατευθύνει έτσι ώστε να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε το ακριβές πρόγραμμα, ο Robbins επίσης προτιμά τον διαλογισμό, το μασάζ και την κρυοθεραπεία. Δεν έχει φυσικά σημασία ποια θα είναι η ακριβής τακτική που θα χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη σύνδεση νου/ σώματος, αρκεί να μην ξυπνάτε και ξεκινάτε τη μέρα σας με ηττοπαθείς σκέψεις.

Advertisment

Καθοδηγεί τη μέρα του μέσα από τρεις αποφάσεις

Οι περισσότεροι ενήλικες παίρνουμε εκατοντάδες αποφάσεις καθημερινά – κάποιες συνειδητά, άλλες ασυνείδητα. Και αυτός ο μεγάλος αριθμός αποφάσεων και επιλογών μπορεί να μας τρομοκρατεί. Γι’ αυτό και ο Robbins μας συστήνει να συγκεντρωνόμαστε σε τρεις απαραίτητες βασικές ερωτήσεις μέσα στη μέρα μας. Σύμφωνα με πολλές συνεντεύξεις του, εκείνος απαντά καθημερινά σε τρεις ερωτήσεις: «Σε τι θα εστιάσεις σήμερα;», ύστερα «Τι σημαίνει αυτό; Με προσβάλει αυτό το άτομο; Με παρενοχλεί; Με προκαλούν; Με πειράζουν;» Και τέλος, «Τι πρόκειται να κάνω εγώ;».

Η ουσία εδώ είναι να παραλείψουμε τους περισπασμούς, είτε είναι με τη μορφή ανθρώπων είτε εμπειριών που μας κλέβουν τη χαρά. Όταν μπορούμε με σεβασμό να αγνοήσουμε όλα τα ανούσια, κερδίζουμε την ενέργεια που χρειάζεται να διοχετεύσουμε προς τις δικές μας απολαυστικές δραστηριότητες και εμπειρίες.

Περιτριγυρίζεται από τους καλύτερους ανθρώπους

«Λατρεύω να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους που είναι ιδιοφυείς ο καθένας με τον τρόπο του, που είναι έξυπνοι. Μαθαίνω από αυτούς, εξελίσσομαι, επενδύω και τους βοηθώ να εξελιχθούν», έχει δηλώσει ο ίδιος. Η εμπιστοσύνη είναι βασικό στοιχείο της εγκαθίδρυσης μακροχρόνιων σχέσεων, φιλιών και συνεργασιών. Αυτό σημαίνει ότι είναι κρίσιμης σημασίας το ποιον «προσκαλούμε» να μπει στη ζωή μας.

Η προσφορά είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής του

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη δύναμη της προσφοράς σε όποια μορφή κι αν είναι αυτή: οικονομική, εθελοντική, είτε εκπαιδευτική. Ο Tony Robbins δεν δωρίζει μόνο 100 εκατομμύρια γεύματα το χρόνο, αλλά έχει αφοσιωθεί στο να προσκαλεί και άλλους ανθρώπους να γίνουν μέρος της προσπάθειας αυτής με όποιο μέσο μπορούν. Όπως έχει πει στο Bloomberg, θέλει να γίνει ο άνθρωπος που κάνει περισσότερο για τη ζωή των άλλων. Ήταν η ταπεινή ανατροφή του που του χάρισε αυτό το κίνητρο και το οποίο αποκαλεί «η στάση του εκατομμυριούχου».

«Ελέγχει» τις σκέψεις του

Δεν είστε μόνο αυτό που τρώτε, αλλά και αυτό που σκέφτεστε, σύμφωνα με τον Robbins. Για την ακρίβεια, πολλοί ψυχολόγοι πιστεύουν στη δύναμη της θετικής σκέψης ως έναν τρόπο να βρούμε και να διατηρήσουμε την επιτυχία. Ο Robbins λέει ότι «ρυθμίζει» τις σκέψεις του και αυτό τον βοηθά να τις ελέγχει και να κρατά εκτός των τειχών οτιδήποτε μπορεί να καταποντίσει τα όνειρά του.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει σθεναρά πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν εστιάζονται σε ένα ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά περισσότερο, στην ικανότητά τους να αναλαμβάνουν δράση και να σκέφτονται έξυπνα, κάνοντας τους κατάλληλους ελιγμούς. Όταν έχετε αμφιβολίες, αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας και, ίσως, αλλάξτε και τη ζωή σας.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.inc.com/magazine/201610/most-confident-man-tony-robbins.html

https://www.huffingtonpost.com/marianne-schnall/life-purpose_b_1461184.html

https://www.cnbc.com/2018/09/27/tony-robbins-says-this-is-the-secret-to-spark-creative-genius-at-work.html

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Εάν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι, είναι καλύτερο να σέβεσαι τον εαυτό σου» | Ντοστογιέφσκι
Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση