Ο αθλητής υπεραποστάσεων και αρθρογράφος της Εναλλακτικής Δράσης, Μάριος Γιαννάκου, έφερε εις πέρας ένα ακόμη δύσκολο εγχείρημα, μετά τον αγώνα του στον Αρκτικό Κύκλο, αφού έλαβε μέρος και τερμάτισε σε αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο Al Marmoom!

Έτσι, γίνεται ο πρώτος Έλληνας και ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής παγκοσμίως που ολοκληρώνει έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του κόσμου. Να σημειωθεί ότι από τους 50 αθλητές που συμμετείχαν συνολικά από 39 χώρες, κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι 18! Ανάμεσά τους και ο δικός μας Μάριος!

Ο Μάριος Γιαννάκου μας κάνει περήφανους ακόμη μια φορά τερματίζοντας σε αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο!

Ο Μάριος Γιαννάκου μας κάνει περήφανους ακόμη μια φορά τερματίζοντας σε αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο!

Ο Μάριος Γιαννάκου μας κάνει περήφανους ακόμη μια φορά τερματίζοντας σε αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο!

Ο αγώνας έλαβε χώρα στην έρημο Al Marmoom και οι συμμετέχοντες, εκτός από την τεράστια απόσταση των 270 χιλιομέτρων, έπρεπε να αντιμετωπίσουν το αφιλόξενο φυσικό τοπίο -το οποίο μεταξύ άλλων αποτελείται από πολλούς αμμόλοφους- αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες αφού στην έρημο επικρατούσε αφόρητη ζέστη.

Όλα αυτά όμως, δεν φαίνονται αρκετά ώστε να κρατήσουν τον Μάριο μακριά από την γραμμή του τερματισμού και τη στιγμή που σηκώνει περήφανα την ελληνική σημαία έπειτα από τον εξαντλητικό αγώνα που έδωσε.

View this post on Instagram

Η ώρα έφτασε . 270 χιλιόμετρα στην έρημο . Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες αλλά ελπίζω να δείξω υπομονή στην ζέστη της ερήμου . Θα ήθελα να πω ότι αν κάτι μου δίνει δύναμη στα δύσκολα είναι οι ευχές σας , η οικογένεια μου , η κοπέλα μου και η ελληνική μας σημαία που έχει πάνω της αγώνες, δάκρυα και πόνο . Εύχομαι να σταθώ όρθιος πάλι σε 6 μέρες στον τερματισμό . Υγ. Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία μου μέσα από το facebook και το instagram . Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου @miltos_patisserie_catering @johnnies_beer @pnoe_analytics @eurocampthasos @thenorthface @v15.gr @caraveltravel

A post shared by Marios Giannakou (@marios_giannakou) on

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Μάριο και να δείτε περισσότερα στο λογαριασμό του στο Instagram

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε