, ,

Η Ελλάδα ψηφίστηκε η 2η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κανείς στην ύπαιθρο

Το camping ή το τροχόσπιτο μπορεί για τους περισσότερους να είναι απλά δύο από τους πολλούς τρόπους να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, αλλά για ορισμένους

Η Ελλάδα ψηφίστηκε η 2η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κανείς στην ύπαιθρο

Το camping ή το τροχόσπιτο μπορεί για τους περισσότερους να είναι απλά δύο από τους πολλούς τρόπους να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, αλλά για ορισμένους ανθρώπους είναι κάτι παραπάνω από απλές διακοπές. Από δραστηριότητες διάρκειας, όπως πεζοπορία και ποδηλασία, μέχρι τις απλές μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή και την εξερεύνηση νέων τόπων, γνωρίζουμε ότι ο χρόνος έξω μας βοηθά να ζήσουμε ευτυχέστερα, πληρέστερα, υγιέστερα.

Η διαβίωση στην ύπαιθρο είναι τρόπος ζωής, κρύβει μια ολόκληρη ξεχωριστή φιλοσοφία, αλλά μπορεί ορισμένες φορές να κρύβει και διάφορους κινδύνους. Ο δείκτης Fresh Air Living Index αναδεικνύει κάθε χρόνο τις καλύτερες και ασφαλέστερες χώρες για να ζήσει κάποιος στην ύπαιθρο.

Advertisment

Φέτος, η χώρα μας βρέθηκε στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας που περιλαμβάνει χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Στην πρώτη θέση λίγο πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται η Ισπανία, ενώ στην τελευταία θέση έρχεται το Κουβέιτ. Η λίστα με τις 20 καλύτερες χώρες παγκοσμίως είναι:

– Ισπανία

– Ελλάδα

Advertisment

– Κόστα Ρίκα

– Νέα Ζηλανδία

– Μεξικό

– Πορτογαλία

– Δομινικανή Δημοκρατία

– Ελβετία

– ΗΠΑ

– Ταϊλάνδη

– Ιταλία

– Αυστραλία

– Ιρλανδία

– Γαλλία

– Φιλιππίνες

– Χιλή

– Αυστρία

– Κροατία

– Νορβηγία

– Εκουαδόρ

Η λίστα κατασκευάστηκε αναλύοντας μια ποικιλία παραγόντων που οι λάτρεις αυτού του είδους διαβίωσης θεωρούν σημαντικούς. Οι σημαντικότεροι παράγοντες περιλαμβάνουν τον αριθμό των προστατευμένων φυσικών τοποθεσιών από την UNESCO που έχει μια χώρα, το μέσο όρο ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τον αριθμό των αναγνωρισμένων (και έτσι ασφαλέστερων) διαδρομών για πεζοπορία.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να μείνει στην ύπαιθρο, η καλύτερη πρόταση θα ήταν να επισκεφτεί την Ισπανία. Ωστόσο, και η Ελλάδα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές. Αν βρεθεί στην Αφρική, θα ήταν καλύτερο να επιλέξει να μετακινηθεί και εγκατασταθεί προς τη νότια πλευρά της, ενώ στη Λατινική Αμερική η Χιλή είναι η ιδανικότερη περιοχή. Από την Ασία ξεχωρίζει η Ταϊλάνδη, ενώ από την κεντρική Αμερική η Κόστα Ρίκα. Φυσικά, η απόφαση λαμβάνεται και με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Accessible Comedy Nights | Bραδιές κωμωδίας σε προσβάσιμο χώρο από τους Cool Crips
Μόσταρ: Ο ταξιδιωτικός παράδεισος της Βοσνίας (βίντεο)
Αρχαιολόγοι μπορεί να έλυσαν το μυστήριο με τις πυραμίδες: Πώς κατάφεραν να χτίσουν ένα από τα θαύματα της αρχαιότητας
Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση