,

Νέα χρονιά, νέα ζωή!

Μία νέα χρονιά ήρθε ξανά για όλους. Η χαρά, η αίσθηση πως έρχεται κάτι καινούργιο και ομορφότερο μέσα από το παλαιό και το δύσκολο,

Νέα χρονιά, νέα ζωή!

Μία νέα χρονιά ήρθε ξανά για όλους. Η χαρά, η αίσθηση πως έρχεται κάτι καινούργιο και ομορφότερο μέσα από το παλαιό και το δύσκολο, εντείνουν το αίσθημα της χαράς και της ανυπομονησίας για όλους μας.

Νέα χρονιά, νέα ζωή; Αυτό είναι το ζητούμενο και η επιθυμία των περισσότερων από εμάς. Μία επιθυμία η οποία απλώς μένει ίδια και μόνιμη, ενώ ανακυκλώνεται αποκλειστικά και μόνο αυτές τις γιορτινές μέρες.

Advertisment

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ανασυγκροτηθούμε, να κοιτάξουμε βαθιά τον εαυτό μας και τις επιθυμίες του, να αποφασίσουμε πως σε αυτή τη ζωή το ζητούμενο είναι η ευτυχία. Ας μη μείνει ο ερχομός αυτής της νέας χρονιάς σε κοινότυπες και επαναλαμβανόμενες ευχές οι οποίες μένουν απλά ευχές.

Είναι σημαντικό να βάλουμε νέους στόχους και να αποφασίσουμε πως τα θέλω μας σε αυτή τη ζωή δεν πρέπει να τα θέλουμε επιφανειακά, αλλά να αγωνιζόμαστε για αυτά με όλη μας την καρδιά και το νου. Ας αποβάλλουμε από μέσα μας τις κακίες και τις έριδες με τους άλλους και ας συγχωρέσουμε για να φύγει το βάρος από την ψυχή μας.

Ας μην αφήσουμε τα λάθη του χθες και τις πληγές του, να στοιχειώσουν και το σήμερα το οποίο μόλις ξεκίνησε να ανατέλλει. Ας μην αφήνουμε τα φαντάσματα του χθες να σκιάζουν την ομορφιά του τώρα. Σήμερα είμαστε εδώ, έχουμε μία νέα χρονιά η οποία μας κοιτάζει στα μάτια και μας καλεί να τη ζήσουμε και να την αξιοποιήσουμε όπως της αξίζει.

Advertisment

Ας αποβάλλουμε κάθε τοξικότητα και κάθε άνθρωπο που δηλητηριάζει τις επιτυχίες και τη ζωή μας. Τώρα είναι η ευκαιρία. Και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαραμιστεί. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ελπίδα για όλους μας. Ας μείνει ό,τι πλήγωσε την ψυχή μας κλειδωμένο σε ένα χρονοντούλαπο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επίκουρος: «Κούφια είναι τα λόγια του φιλόσοφου που προσφέρει θεραπεία χωρίς ανθρώπινα δεινά»
Θεραπείες με τις Δυνάμεις του Νου στη Σύγχρονη Εποχή
Αν εγώ ήμουν φως... εσύ δεν θα βυθιζόσουν στο σκοτάδι
Η ευτυχία δεν είναι προορισμός... αλλά ταξίδι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση