, ,

Πώς το γυναικείο σώμα «επιτίθεται» στα σπερματοζωάρια (Βίντεο)

Όταν τα σπερματοζωάρια εισέρχονται στο γυναικείο σώμα, ο οργανισμός τα αντιλαμβάνεται ως ξένους εισβολείς. Έτσι, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα με στόχο να τα εξουδετερώσει.

Πώς το γυναικείο σώμα «επιτίθεται» στα σπερματοζωάρια (Βίντεο)

Όταν τα σπερματοζωάρια εισέρχονται στο γυναικείο σώμα, ο οργανισμός τα αντιλαμβάνεται ως ξένους εισβολείς. Έτσι, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα με στόχο να τα εξουδετερώσει. Μόνο ένα από αυτά φτάνει κάποια στιγμή στον προορισμό του.

Μόλις εισέλθουν τα σπερματοζωάρια στο σώμα της γυναίκας, βρίσκονται χαμένα σε έναν «λαβύρινθο» όπου υπάρχουν πολλά αδιέξοδα και μία σίγουρα οδός προς τον προορισμό τους. Αυτές οι συνθήκες είναι που τελικά τα παγιδεύουν και εδώ αναλαμβάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία τους επιτίθενται από όλες τις κατευθύνσεις.

Advertisment

Στο καταπληκτικό βίντεο που ετοίμασε το βρετανικό BBC, μπορούμε να δούμε ακριβώς αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που τα σπερματοζωάρια εισέρχονται στον τράχηλο της μήτρας. Από τα 250 εκατομμύρια, καταφέρνουν να επιβιώσουν μόνο 20, τα οποία συνεχίζουν το δρόμο τους. Ωστόσο κι από αυτά, ένα τελικά μπορεί να φτάσει στο στόχο του και να εισέλθει στο ωάριο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση