,

Σκύρος: Το πρώτο «πράσινο» σχολείο διεθνών προδιαγραφών και με παγκόσμια αναγνώριση

Το μεγαλύτερο νησί των Βόρειων Σποράδων, η όμορφη Σκύρος, βρίσκεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου με βασικούς παράγοντες επιλογής της την

Σκύρος: Το πρώτο «πράσινο» σχολείο διεθνών προδιαγραφών και με παγκόσμια αναγνώριση

Το μεγαλύτερο νησί των Βόρειων Σποράδων, η όμορφη Σκύρος, βρίσκεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου με βασικούς παράγοντες επιλογής της την πλούσια φύση της, την ηρεμία που προσφέρει και τη θεραπεία.

Τώρα το νησί σχεδιάζει μια εντυπωσιακή ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου της με στόχο να αποτελέσει το πρώτο «πράσινο» σχολείο που θα πληροί αυστηρά διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Τα τελευταία οριοθετούνται από το πρόγραμμα «Green Destinations», το οποίο βελτιώνει διάφορους προορισμούς παγκοσμίως με βάση παγκόσμια κίνητρα και κατευθυντήριες από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη.

Advertisment

Το νησί και οι κάτοικοί του, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν τουριστικά σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να μετατρέψουν τον τόπο τους σε προορισμό – πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, «που αξιοποιεί αρμονικά την πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό της πλούτο, αναβαθμίζοντας παράλληλα το τουριστικό της προϊόν», όπως δηλώνει ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

«Βασικός μας στόχος είναι να γίνει η Σκύρος μια περιοχή που θα προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και υψηλή ποιότητα ζωής για κάθε Σκυριανό που θέλει να ζήσει μόνιμα και να μεγαλώσει την οικογένειά του στο νησί. Το νέο Γυμνάσιο εντάσσεται και σε αυτή την κατεύθυνση, αφού οι εκπαιδευτικές συνθήκες αποτελούν βασικό κριτήριο για την επιλογή διαμονής σε έναν τόπο», πρόσθεσε.

Η δημιουργία του πράσινου σχολείου δεν θα αφορά μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στην αλλαγή της γενικότερης νοοτροπίας, στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Advertisment

Το σχολείο αναμένεται να περιλαμβάνει βιοκλιματικές εφαρμογές – παθητικά και ενεργειακά ηλιακά συστήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συστήματα για την εξοικονόμηση νερού. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή του ΕΣΠΑ. Και καθώς αυτή η πρωτοβουλία θα προσελκύσει πλήθος κόσμου στο νησί από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό σχεδιάζεται να χτιστούν και επιπλέον άνετοι, νέοι και λειτουργικοί χώροι τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους και επισκέπτες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση