Δωρεάν μαθήματα σκι προσφέρει σε παιδιά με αναπηρία το Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου

Ένα όμορφο δώρο αποφάσισαν να προσφέρουν σε παιδάκια με αναπηρία, εκπαιδευτές σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Σέλι.

Δωρεάν μαθήματα σκι προσφέρει σε παιδιά με αναπηρία, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου

Ένα όμορφο δώρο αποφάσισαν να προσφέρουν σε παιδάκια με αναπηρία, εκπαιδευτές σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Σέλι.

Με τη σκέψη ότι η μαγεία του χειμώνα θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους, οι εκπαιδευτές αποφάσισαν να προσφέρουν στους μικρούς φίλους του σκι που έχουν κάποια αναπηρία, δωρεάν μαθήματα.

Οι δέκα εκπαιδευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα επιβλέπουν τα παιδιά και θα τα καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Σχετικά με τη διαδρομή αυτή, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου δήλωσε: «Είναι μια διαδρομή 24-28 λεπτών κι όσοι την έχουν κάνει, μιλούν με ενθουσιασμό και δεν μπορούν παρά να χρησιμοποιούν εγκωμιαστικά λόγια για τις χιονισμένες πλαγιές και τον λαμπερό ήλιο που συνήθως συμπληρώνει το σκηνικό».

Σε ό,τι αφορά στο λόγο που οδήγησε τους εκπαιδευτές ώστε να πάρουν αυτή την απόφαση, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου εξηγεί: «Το χιόνι το αγαπούν σχεδόν όλοι και εμείς σκεφτήκαμε ότι μπορούν να το χαρούν και όλοι. Εκπαιδευτές και μέλη της διοίκησης θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να κατέβουν πίστες ή να κάνουν και κάποιο άλλο άθλημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που έρχονται εδώ με τις οικογένειές τους και στων οποίων τα μάτια βλέπουμε τη λαχτάρα να κάνουν σκι».

Το Χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο κέντρο χιονοδρομίας στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1534-1900 μ., στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας στο χωριό Σέλι, ένα από τα ψηλότερα χωριά της Ελλάδας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1934 ως οργανωμένο κέντρο, χρονιά διοργάνωσης των πρώτων Πανελλήνιων αγώνων χιονοδρομίας. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1972, με Βασιλικό Διάταγμα χαρακτηρίστηκε ως “εθνικό” και μετονομάσθηκε σε «Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου».

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Kέντρο Σελίου περιλαμβάνει έντεκα σύγχρονους αναβατήρες: Μία εναέρια διθέσια καρέκλα, έξι συρόμενους αναβατήρες και 4 baby lifts, τα οποία οδηγούν σε 17 αναγνωρισμένες πίστες καταβάσεων και δύο πίστες δρόμων αντοχής (langlauf) ενώ υπάρχει η δυνατότητα να διεξάγονται διεθνείς αγώνες. Υπάρχουν μπλε, κόκκινες και πράσινες πίστες με ανάλογους βαθμούς δυσκολίας, οι οποίες χωρίζονται σε τουριστικές και αγωνιστικές. Επίσης, διαθέτει μονοπάτια (διαδρομές) πορείας ορειβασίας. Διασχίζεται από το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε