3 βασικά στοιχεία που χρειάζεται να προσέξουμε για σωστή απολέπιση

Μετά την ενυδάτωση, η απολέπιση του προσώπου και του σώματός μας είναι το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην επιδερμίδα μας. Το ερώτημα

3 βασικά στοιχεία που χρειάζεται να προσέξουμε για σωστή απολέπιση

Μετά την ενυδάτωση, η απολέπιση του προσώπου και του σώματός μας είναι το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην επιδερμίδα μας. Το ερώτημα όμως που εγείρεται εδώ είναι: ποιος είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος για απολέπιση; Πριν απαντήσουμε όμως στο παραπάνω ερώτημα, χρειάζεται να διευκρινίσουμε γιατί η απολέπιση ωφελεί την επιδερμίδα και κατά συνέπεια τον οργανισμό μας.

Με την ηλικία, η συσσωρευμένη βλάβη από τον ήλιο, και ορισμένα δερματικά προβλήματα, η φυσική ικανότητα του δέρματος να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα μειώνεται και μπορεί ακόμα και να σταματήσει. Το αποτέλεσμα είναι το ξηρό και θαμπό δέρμα, εντονότερο φαινόμενο στα χέρια, πόδια και στους αγκώνες. Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται επίσης από τη σκόνη της πόλης και τα υπολείμματα από διάφορες κρέμες και μακιγιάζ. Ποιος είναι λοιπόν ο αποτελεσματικότερος και σωστότερος τρόπος να κάνουμε απολέπιση;

Απολέπιση σε όλο το σώμα

Ας μην ξεχνάμε πως εκτός από το πρόσωπο, χρειάζεται να προσέξουμε και την επιδερμίδα του υπόλοιπου σώματός μας. Δίνουμε λοιπόν ιδιαίτερη σημασία σε σημεία που είναι ευάλωτα στην ξηρότητα, όπως το μπικίνι, τα γόνατα και οι αγκώνες. Η πλάτη επίσης χρειάζεται απολέπιση, καθώς εκεί συσσωρεύονται περισσότερα νεκρά κύτταρα.

Η μέθοδος απολέπισης

Το ότι χρειάζεται να δώσουμε προσοχή δεν σημαίνει ότι τρίβουμε τα σημεία με δύναμη και συνέχεια. Οι κινήσεις μας χρειάζεται να είναι πολύ απαλές και προσεκτικές. Το πρώτο βήμα είναι κυκλικές κινήσεις και το δεύτερο βήμα είναι το ελαφρύ μασάζ, για να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την μικροκυκλοφορία του αίματος. Αποφεύγουμε λοιπόν την έντονη τριβή και δύναμη για να μη δημιουργήσουμε ερεθισμό.

Ενυδάτωση μετά την απολέπιση

Μετά τη διαδικασία απολέπισης, χρειάζεται να ξεπλύνουμε καλά το σημείο με χλιαρό νερό. Ύστερα, δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς οι πόροι του δέρματός μας έχουν ανοίξει και χρειάζεται να προσφέρουμε υγρασία για να κρατήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή, απαλή και υγιής.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα