,

Είναι όμορφο να είσαι διαφορετικός

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», μαθαίνει από τα παιδιά πως η ανικανότητα γίνεται ικανότητα Σε μια εποχή που τα

Είναι όμορφο να είσαι διαφορετικός

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», μαθαίνει από τα παιδιά πως η ανικανότητα γίνεται ικανότητα

Σε μια εποχή που τα social media τείνουν να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε πανομοιότυπες περσόνες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ομοιομορφία και η τελειότητα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι βαρετές. Τα ψεγάδια και οι ατέλειες πάλι, όχι. Οι άνθρωποι μπορούν να είναι απίστευτα όμορφοι μέσα στη μοναδικότητά τους.

Advertisment

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ως ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», βοηθάει εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Χάρη σ’ αυτά έχει μάθει ότι η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει πηγή δημιουργίας και όχι μόνο. Μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου.

«Αυτό που έμαθα από τα παιδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι είναι σπουδαίο να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου και μέσα από αυτή τη διαφορετικότητα να βρίσκεις τη δημιουργικότητά σου. Δηλαδή, αυτό που λέμε εμείς: την ανικανότητα να την κάνεις ικανότητα» λέει η κ. Γιαννακοπούλου.

Advertisment

Όλα αυτά τα πράγματα που κερδίζει από τη συναναστροφή με τα «παιδιά» της είναι και ο κυριότερος λόγος που την ωθούν να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς της σε αυτά.

Μια πλήρης απασχόληση, δηλαδή με πολύ άγχος και πολλές ευθύνες. Πονοκέφαλος και σωματικοί πόνοι δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά της· άλλωστε η Κατερίνα είναι από τους ανθρώπους εκείνους που έχουν μάθει να προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο. Για τις δύσκολες μέρες χρειάζεται μία δυνατή λύση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση