Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», μαθαίνει από τα παιδιά πως η ανικανότητα γίνεται ικανότητα

Σε μια εποχή που τα social media τείνουν να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε πανομοιότυπες περσόνες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ομοιομορφία και η τελειότητα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι βαρετές. Τα ψεγάδια και οι ατέλειες πάλι, όχι. Οι άνθρωποι μπορούν να είναι απίστευτα όμορφοι μέσα στη μοναδικότητά τους.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ως ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», βοηθάει εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Χάρη σ’ αυτά έχει μάθει ότι η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει πηγή δημιουργίας και όχι μόνο. Μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου.

«Αυτό που έμαθα από τα παιδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι είναι σπουδαίο να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου και μέσα από αυτή τη διαφορετικότητα να βρίσκεις τη δημιουργικότητά σου. Δηλαδή, αυτό που λέμε εμείς: την ανικανότητα να την κάνεις ικανότητα» λέει η κ. Γιαννακοπούλου.

Όλα αυτά τα πράγματα που κερδίζει από τη συναναστροφή με τα «παιδιά» της είναι και ο κυριότερος λόγος που την ωθούν να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς της σε αυτά.

Μια πλήρης απασχόληση, δηλαδή με πολύ άγχος και πολλές ευθύνες. Πονοκέφαλος και σωματικοί πόνοι δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά της· άλλωστε η Κατερίνα είναι από τους ανθρώπους εκείνους που έχουν μάθει να προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο. Για τις δύσκολες μέρες χρειάζεται μία δυνατή λύση.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε