, ,

Hellas Sat 4: Με επιτυχία εκτοξεύθηκε ο ελληνικός δορυφόρος που θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες

Το βράδυ της Τρίτης εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 από το κοσμοδρόμιο της Γαλλικής Γουιάνας. Αποστολή του είναι η επίτευξη

Hellas Sat 4: Με επιτυχία εκτοξεύθηκε ο ελληνικός δορυφόρος που θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες

Το βράδυ της Τρίτης εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 από το κοσμοδρόμιο της Γαλλικής Γουιάνας. Αποστολή του είναι η επίτευξη τροχιακής θέσης για την Ελλάδα και την Κύπρο στις 39 μοίρες ανατολικά. Εκεί βρίσκεται και ο Hellas Sat 3 που βρίσκεται ήδη σε τροχιά από το 2017.

Η Hellas Sat πρόκειται για μια εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα. Η επένδυση έφτασε συνολικά στο ύψος των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος επίσης εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η εταιρία Lockheed Martin. Σε αυτόν οι επιστήμονες και κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει διάφορες νέες τεχνολογίες που κυρίως αφορούν στην ηλεκτρική πρόωση και τους ηλιοσυλλέκτες.

Advertisment

«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητες για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα και την ασφάλεια, αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ, που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα» για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου, καθώς «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας».

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στον διεθνή διαστημικό χάρτη, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες» δήλωσε με τη σειρά του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Πρόκειται για έναν δορυφόρο που θα είναι χημικός μέχρι να τοποθετηθεί σε τροχιά και μετά θα βασίζεται σε ηλεκτρική πρόωση. Αυτές οι νέες εξελιγμένες τεχνολογίες είναι που θα επιτρέψουν στο δορυφόρο περισσότερα στο διάστημα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat και «για τον λόγο αυτό το σκάφος που θα εκτοξευτεί έχει κωδικό LM2100ΤR» συμπλήρωσε ο κ. Καραντώνης.

Advertisment

Μάλιστα ο κ. Παππάς υποστήριξε πως η χώρα έκανε καλώς που επένδυσε σε αυτό τον τομέα και πως τα βιογραφικά που αφορούσαν στις αντίστοιχες θέσεις ήταν εντυπωσιακά πολλά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση