, , ,

5 λόγοι να αφήσουμε το γυμναστήριο και να ασκηθούμε έξω

Συχνά, αν και γραφόμαστε στο γυμναστήριο της γειτονιάς μας, τελικά αποφεύγουμε να πηγαίνουμε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως για το ότι

5 λόγοι να αφήσουμε το γυμναστήριο και να ασκηθούμε έξω

Συχνά, αν και γραφόμαστε στο γυμναστήριο της γειτονιάς μας, τελικά αποφεύγουμε να πηγαίνουμε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως για το ότι έχει αρκετό κόσμο, δεν μας εμπνέει το περιβάλλον, είτε γιατί βαριόμαστε την ίδια ακολουθία ασκήσεων και επιλογών. Μήπως η λύση βρίσκεται έξω από το γυμναστήριο; Στο κοντινό πάρκο, στην κοντινή παραλία ή βουνό;

5 πειστικοί λόγοι για να αφήσουμε το γυμναστήριο και να γυμναστούμε έξω

1. Το περιβάλλον δεν είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο

Όσο γυμνάζεστε και ακολουθείτε μια διαδρομή ή κάνετε τις ασκήσεις σας έξω, θα παρατηρήσετε πως το περιβάλλον σας δεν είναι ποτέ το ίδιο. Ο καιρός αλλάζει, το ίδιο και οι άνθρωποι που συχνάζουν σε εκείνο το σημείο. Μαζί με τον καιρό και τις εποχές, αλλάζει και η φύση, τίποτα δεν μένει ίδιο. Και αυτή η έλλειψη πρόβλεψης είναι που κάνει τη γυμναστική πιο συναρπαστική.

Advertisment

2. Καίμε περισσότερες θερμίδες

Το σώμα σας είναι εύκολο να συνηθίσει και να μειώσει τις προσπάθειές του, όταν γνωρίζει καθημερινά τη ρουτίνα άσκησης, τον διάδρομο, το ελλειπτικό, το σταθερό ποδήλατο. Όμως, η ποικιλία ενός πάρκου, ειδικά αν είναι οργανωμένο, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά περίπλοκη και καινούρια για το σώμα σας. Άλλωστε, ο καιρός επίσης αλλάζει τις συνθήκες, αναγκάζοντας το σώμα σας κάθε φορά να προσαρμοστεί είτε σε θερμότερες θερμοκρασίες, σε αέρα (όπου χρειάζεται περισσότερη αντίσταση), είτε σε αέρα. Έτσι, καταλήγουμε να καίμε 5 με 7% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μας σε εξωτερικό χώρο.

3. Κάνουμε οικονομία

Οι συνδρομές σε γυμναστήρια δεν είναι φθηνές. Και ακόμα κι αν κάποια έχουν προσφορές, συνήθως ο κόσμος είναι πολύς και αυτός ο παράγοντας λειτουργεί ανασταλτικά. Αν θέλετε λοιπόν να εξοικονομήσετε χρήματα, τα οποία θα χρησιμεύσουν σε κάτι εξίσου σημαντικό, η εύκολη λύση είναι να γυμνάζεστε έξω. Επιπλέον, όχι μόνο δεν πληρώνετε συνδρομές, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε να γυμναστείτε όποια ώρα της ημέρας θέλετε και όσες φορές την εβδομάδα το επιθυμείτε.

4. Καθαρότερος αέρας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φρέσκος αέρας του πάρκου, του βουνού ή της παραλίας είναι ανώτερος του ανακυκλωμένου που αναπνέουμε μέσα σε ένα κτήριο. Ο φρέσκος αέρας θα σας αναζωογονήσει, θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια• 20 λεπτά γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο ισούνται με μία κούπα καφέ όσον αφορά στις τονωτικές επιδράσεις του. Με αυτό τον τρόπο, θα γλυτώσετε και από τα μικρόβια που κυκλοφορούν ειδικά το χειμώνα σε τέτοιους κλειστούς χώρους.

Advertisment

5. Σύνδεση με τη φύση

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους, χρησιμοποιώντας συχνά έναν υπολογιστή και ένα κινητό. Και κάπως έτσι ξεχνάμε την ύπαρξη της φύσης, αποσυνδεόμαστε πλήρως από αυτή. Η γυμναστική έξω όμως μας βοηθά να επανασυνδεθούμε μαζί της, καθαρίζει το νου μας, ενώ παράλληλα μειώνει το στρες. Επιστρέφουμε στις δουλειές μας με μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης, περισσότερη έμπνευση και όρεξη.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λίπος στο συκώτι: Ποιο είδος άσκησης και πόση ώρα χρειάζεται για να το μειώσετε
Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση