,

6 πράγματα που χρειάζεται να ξεφορτωθούμε από το γραφείο μας για μεγαλύτερη έμπνευση

Τα γραφεία του σπιτιού μπορεί να γίνουν το καταφύγιο της έμπνευσής σας, ένας τόπος συγκέντρωσης και δημιουργίας. Αυτό μέχρι να μεταμορφωθούν σε μια ζώνη

6 πράγματα που χρειάζεται να ξεφορτωθούμε από το γραφείο μας για μεγαλύτερη έμπνευση

Τα γραφεία του σπιτιού μπορεί να γίνουν το καταφύγιο της έμπνευσής σας, ένας τόπος συγκέντρωσης και δημιουργίας. Αυτό μέχρι να μεταμορφωθούν σε μια ζώνη αποθήκευσης αρχείων, βιβλίων, παιχνιδιών, λογαριασμών, ακόμα και ρούχων.

Τα μικρά γραφεία σε μεγάλους χώρους μπορεί να παραμένουν χρήσιμα ως γραφεία, αλλά τα γραφεία σε μικρούς χώρους αποτελούν παγίδα. Ορισμένα αρχεία χρειάζεται να αποθηκευτούν για κάποια χρόνια, άλλα απλά συνηθίζουμε να τα κρατάμε χωρίς λόγο. Και κάπως έτσι ξεχνάμε τι σημαίνει οργανωμένο γραφείο.

Advertisment

Καταλήγουμε να εργαζόμαστε σε έναν περιορισμένο χώρο και λόγω των τόσο πολλών ερεθισμάτων γύρω μας, η έμπνευση μας αποχαιρετά μαζί με τη συγκέντρωση. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να οργανώσουμε αποτελεσματικά το γραφείο του σπιτιού ώστε να αποκτήσουμε τη χαμένη μας έμπνευση;

7 πράγματα που χρειάζεται να ξεφορτωθούμε από το γραφείο μας για μεγαλύτερη έμπνευση

1. Αρχεία ετών

Ορισμένα αρχεία χρειάζεται να αποθηκευτούν. Άλλα έγγραφα, όπως ό,τι σχετίζεται με λογαριασμούς, τράπεζες, εφορία και ακίνητα, χρειάζεται να τοποθετηθούν σε ένα ασφαλές μέρος μέχρι να μην τα χρειαζόμαστε πια. Επομένως, σίγουρα δεν είναι η θέση τους το γραφείο. Οργανώστε τα σε φακέλους, βάλτε τα σε μικρές κούτες και αποθηκεύστε τα σε ντουλάπες, καταγράφοντας απ’ έξω τι περιέχουν.

2. Απαραίτητα έγγραφα

Και υπάρχουν και εκείνα τα έγγραφα που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα και που τα χρειαζόμαστε συχνά για διάφορες εργασίας, όπως η άδεια γάμου, τραπεζικές κάρτες, πιστοποιητικά γεννήσεως κλπ. Ούτε αυτά όμως έχουν δουλειά στο γραφείο μας. Εκτός από το ότι είναι εκτεθειμένα και εύκολα μπορεί να σκιστούν ή να λερωθούν, δημιουργούν κι ένα χάος στην επιφάνεια, η οποία είναι προορισμένη για εργασία.

Advertisment

3. Χάρτινα κουτιά

Εκτός από το ότι δεν είναι και τόσο όμορφα αισθητικά, δεν αποτελούν και ιδιαίτερα ασφαλή μέσα για να αποθηκεύσετε σημαντικά έγγραφα. Επίσης πιάνουν πολύτιμο χώρο. Πολλές φορές μάλιστα, χώνουμε πράγματα που απλά δεν ξέρουμε πού να τα τοποθετήσουμε και στο τέλος μέσα υπάρχουν άσχετα αντικείμενα που μπερδεύονται μεταξύ τους.

4. Τεχνολογία που βρίσκεται σε αχρηστία

Η τεχνολογία αλλάζει γρήγορα. Το ίδιο γρήγορα χαλάνε και τα gadgets που αγοράζουμε. Αλλά εμείς δεν παίρνουμε απόφαση να τα πετάξουμε. Οπότε πάνω στο γραφείο μας μπορεί να μαζευτούν άχρηστα πληκτρολόγια, οθόνες σε αχρηστία και κλειστά κινητά. Συμπεριλάβετε μέσα σε όλα αυτά και τα CDs που πλέον δεν χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς. Αν έχετε χρήσιμα αρχεία σε όλες αυτές τις συσκευές, αφιερώστε μια μέρα ώστε να τα μεταφέρετε σε ένα usb stick και αδειάστε το γραφείο από την άχρηστη τεχνολογία.

5. Σνακ και φαγητό

Ακούγεται υπέροχη ιδέα να έχουμε κοντά μας σοκολάτες, πατατάκια και άλλα σνακ σε ένα συρτάρι στο γραφείο ή και πάνω στην επιφάνειά του. Αυτό μέχρι να αποφασίσουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τους αντισταθούμε. Οπότε μεταφέρετε όλα αυτά τα σνακ στην κουζίνα. Σηκωθείτε από το γραφείο όταν πεινάσετε και έτσι κάντε ένα σύντομο διάλειμμα.

6. Ασταθή έπιπλα

Κι εδώ αναφερόμαστε στην καρέκλα κυρίως. Είναι σημαντικό να φτιάξετε ένα άνετο περιβάλλον για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε. Οπότε μια καρέκλα που τρίζει ή κουνιέται δεν βοηθά καθόλου στο να εμπνευστείτε.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση