, , ,

Ρυτίδες στο μέτωπο: Πώς μπορούμε να τις μειώσουμε;

Οι συνεχείς εκφράσεις στο πρόσωπο προκαλούν ρυτίδες στο μέτωπο, αλλά η γήρανση και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, όπως και η κληρονομικότητα αποτελούν

Ρυτίδες στο μέτωπο: Πώς μπορούμε να τις μειώσουμε;

Οι συνεχείς εκφράσεις στο πρόσωπο προκαλούν ρυτίδες στο μέτωπο, αλλά η γήρανση και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, όπως και η κληρονομικότητα αποτελούν επίσης κομμάτια του προβλήματος. Δεν χρειάζεται όμως να σκεφτούμε ως πρώτη λύση την κάλυψή τους με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να μειώσετε τις ρυτίδες στο μέτωπό σας με αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και φυσικά καλλυντικά προϊόντα.

5 αλλαγές στον τρόπο ζωής για μείωση των ρυτίδων προσώπου

1. Προστατευθείτε από τον ήλιο

Η μακροχρόνια έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου συνεισφέρουν στην πρώιμη γήρανση και στις ρυτίδες. Σύμφωνα με έρευνα, η ημερήσια χρήση αντηλιακής κρέμας επιβραδύνει τη δερματική γήρανση και μειώνει τον κίνδυνο μαύρων σημαδιών και ρυτίδων.

Advertisment

2. Διαχειριστείτε το στρες

Η ανησυχία και το συνεχές άγχος μας κάνει να συνοφρυωνόμαστε συνεχώς και προκαλεί φυσικά ρυτίδες στο μέτωπο. Είναι δύσκολο να ξεφορτωθούμε όλο το στρες, αλλά είναι σημαντικό να το ελέγχουμε. Για να το καταφέρετε, διαλογιστείτε, εξασκηθείτε με λίγη γιόγκα και διαφραγματικές αναπνοές. Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία και φυσικά κοιμηθείτε αρκετά και αν χρειαστεί, επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο.

3. Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Η ξηρή επιδερμίδα επιταχύνει και επιδεινώνει την εμφάνιση ρυτίδων. Η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα βοηθά στην απομάκρυνσή τους. Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε και τον οργανισμό σας όμως. Γι’ αυτό να καταναλώνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα. Όταν γυμνάζεστε ή περνάτε πολύ χρόνο κάτω από τον ήλιο, θα χρειαστείτε περισσότερο νερό.

4. Ισορροπημένη διατροφή

Σύμφωνα με έρευνα του 2007, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης C και λινολενικού οξέος. Η βιταμίνη C έχει επίσης συνδεθεί με μικρότερο βαθμό εμφάνισης ρυτίδων.

Advertisment

5. Διακόψτε το κάπνισμα

Αν ο κίνδυνος καπνίσματος, φυσήματος ή καρδιακών παθήσεων δεν είναι αρκετός για να σας πείσει να σταματήσετε το κάπνισμα, ίσως η σκέψη της πρόωρης γήρανσης να το κάνει. Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης και ρυτίδων. Σύμφωνα με έρευνα του 2008, οι χημικές ουσίες του καπνού μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και βλάπτουν την ελαστικότητα του δέρματος, που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.

Εκτός από την αλλαγή του τρόπου ζωής, μπορείτε να δοκιμάσετε και ορισμένα προϊόντα που ξεφορτώνονται τις ρυτίδες έκφρασης. Φυσικά, πολλές από αυτές δεν έχουν αποτελέσματα και απλά αποτελούν κόλπο των εταιριών. Ωστόσο, τα προϊόντα με ρετινόλη μπορεί να βοηθήσουν. Η ρετινόλη είναι υποπροϊόν βιταμίνης Α. Η ρετινόλη βελτιώνει την απομάκρυνση των νεκρών δερματικών κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Η ρετινόλη όμως δεν αντιδρά καλά στο φως του ήλιου. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τη ρετινόλη κατά τις βραδινές ώρες.

Και αν οι βελόνες δεν σας φοβίζουν, μπορείτε να σκεφτείτε την επιλογή των ενέσεων Botox για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες έκφρασης του μετώπου. Το botox είναι ουσιαστικά ένα φάρμακο που αποτελείται από αλλαντική τοξίνη. Όταν εισέρχεται σε συγκεκριμένους μύες, τους παραλύει προσωρινά ώστε να μη μπορούν να συσπαστούν. Με άλλα λόγια, το μέτωπό σας δεν θα κάνει φυσικές ρυτίδες.

Βέβαια, οι ενέσεις αυτές δεν είναι για όλους. Είναι ακριβές και μάλιστα μπορεί να προκαλέσουν και ορισμένες παρενέργειες, όπως: πόνο από το πρήξιμο, πονοκεφάλους, συμπτώματα που μοιάζουν της ίωσης και ξηρά μάτια.

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

https://academic.oup.com/ajcn/article/86/4/1225/4649573

https://www.researchgate.net/publication/5894762_Morita_ATobacco_smoke_causes_premature_skin_aging_J_Dermatol_Sci_48169-175

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση