,

Αυτά που μπορώ να επιλέξω…

Δεν επέλεξα τη χώρα στην οποία θα γεννηθώ, αν θα είναι ένα μέρος το οποίο θα μου παρέχει ασφάλεια και σιγουριά στα απαραίτητα ή

Αυτά που μπορώ να επιλέξω...

Δεν επέλεξα τη χώρα στην οποία θα γεννηθώ, αν θα είναι ένα μέρος το οποίο θα μου παρέχει ασφάλεια και σιγουριά στα απαραίτητα ή στέρηση. Δεν επέλεξα τον καιρό στον οποίο θα έρθω στον κόσμο, αν θα είναι καιρός πολέμου ή ειρήνης.

Δεν επέλεξα τους γονείς μου, το ποια θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα τους, αν θα είναι πλούσιοι ή φτωχοί, άνθρωποι καλλιεργημένοι ή όχι. Δεν επέλεξα τη χρονολογία, ούτε την εποχή στην οποία θα δω το φως της ζωής.

Advertisment

Δεν επέλεξα τη γλώσσα την οποία θα μιλάω, την πόλη στην οποία θα έρθω στον κόσμο. Δεν επέλεξα ακόμα πολλά από τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής μου εμφάνισης, δεν επέλεξα το ύψος μου, την ποιότητα του δέρματός μου, το χρώμα των ματιών μου. Δεν επέλεξα το περιβάλλον στο οποίο θα έρθω και θα μεγαλώσω.

Μπορώ όμως να επιλέξω να χτίσω τη δική μου ζωή, τη δική μου ευτυχία. Μπορώ να διαμορφώσω τον εαυτό μου με θετικό τρόπο, να τον διανθίσω και να αφήσω τα καλά μου στοιχεία να υπερισχύσουν.

Μπορώ να εμπλουτίσω το μέσα μου, να γίνω ένας όμορφος εσωτερικά άνθρωπος, με μία ομορφιά η οποία δεν παλιώνει και δεν στερεύει ποτέ. Μπορώ να επιλέξω να δω την όμορφη πλευρά της ζωής, να πορευθώ με αυτή, ξορκίζοντας μέσα της κάθε κακή και άσχημη στιγμή.

Advertisment

Μπορώ να επιλέξω να γίνω ευτυχισμένη και να βάλω το δικό μου λιθαράκι για τη βελτίωση του κόσμου αυτού. Μπορώ να αγωνιστώ και να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, αψηφώντας τα λόγια των άλλων και την προσπάθειά τους να με ορίσουν.

Μπορώ να κατακτήσω την ευτυχία μου και να πετύχω τους στόχους μου, εις πείσμα όλων εκείνων που μου έλεγαν πως δεν μπορώ να τα καταφέρω. Μπορώ να χτίσω τη ζωή που επιθυμώ και να οικοδομήσω τη δική μου ευτυχία, γιατί αυτή είναι η μόνη κατάσταση που αξίζει να βιώνει ένας άνθρωπος.

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν
Η μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής είναι να μην μάθεις ποιος πραγματικά είσαι!
Όταν επενδύουμε στους ανθρώπους, ποτέ δεν χάνουμε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση