,

10 εύκολοι τρόποι να φτιάξουμε τη μέρα των αγαπημένων μας ανθρώπων

Κάποιες φορές η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Ανάμεσα σε ένα απαιτητικό και χαοτικό πρόγραμμα, όλοι χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια μια στο τόσο. Σε στιγμές μελαγχολίας

10 εύκολοι τρόποι να φτιάξουμε τη μέρα των αγαπημένων μας ανθρώπων

Κάποιες φορές η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Ανάμεσα σε ένα απαιτητικό και χαοτικό πρόγραμμα, όλοι χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια μια στο τόσο. Σε στιγμές μελαγχολίας και άγχους, πάντα εκτιμούμε μια γλυκιά και ενθαρρυντική κουβέντα.

Με ένα μικρό κοπλιμέντο μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε τη διάθεση του άλλου μέσα σε μια στιγμή. Καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί περνάει ο καθένας, είναι καλό να είμαστε ευγενικοί με όλους.

Advertisment

Μπορεί να νομίζετε ότι ίσως οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για όσα έχουμε να τους πούμε καθώς η γνώμη μας μπορεί να μη μετράει για εκείνους, όμως κάνετε λάθος. Ακόμη και η πιο μικρή προσπάθεια για να πούμε κάτι ευχάριστο στον άλλο, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη ψυχολογία του. Μη περιμένετε για εκείνη την “ιδιαίτερη” ημέρα-στιγμή-περίσταση, για να πείτε κάτι καλό στους άλλους, αλλά εντάξτε το στην καθημερινότητά σας.

10 εύκολοι τρόποι να φτιάξουμε τη μέρα των αγαπημένων μας ανθρώπων

Μου βγάζεις τη θετική πλευρά μου

Είναι όμορφο να επιτρέπουμε στους άλλους να γνωρίζουν ότι μας βοηθούν να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Αν όντως σας προκαλούν να είστε καλύτεροι και να βγάζετε τον καλύτερό σας εαυτό, τότε καλό είναι να το μοιραστείτε αυτό μαζί τους καθώς έτσι θα αισθανθούν χρήσιμοι και θετικά για τον εαυτό του.

Είσαι πολύ έξυπνος

Γνωρίζετε κάποιον που δείχνει να αντιλαμβάνεται σχεδόν τα πάντα σε συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο; Τότε επαινέστε τον για αυτή την ικανότητά του, δείξτε του ότι αυτό σας έχει εντυπωσιάσει, γιατί κάποιες φορές οι άνθρωποι με υψηλή ευφυία, δεν το αντιλαμβάνονται καν ότι τους συμβαίνει καθώς για εκείνους είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Advertisment

Τα πήγες πολύ καλά στο…

Όταν κάποιος ολοκληρώνει μια ενέργεια ή μια δουλειά και έχει βάλει όλη του την προσπάθεια σε αυτό, δείξτε τους ότι ο κόπος τους δεν πέρασε απαρατήρητος. Δεν έχει σημασία αν η δουλειά αυτή ήταν εύκολη ή δύσκολη, δείξτε τους την εκτίμησή σας κάνοντάς τους να αισθανθούν ότι ο κόπος τους εκτιμάται.

Με εμπνέεις να…

Είναι τόσο κολακευτικό να ακούμε ότι κάποιος εμπνεύστηκε από εμάς να κάνει κάτι καθώς αυτό μας βοηθά να χτίσουμε την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό μας. Θα δώσετε πολλή χαρά και ενέργεια σε κάποιον αν τον ενημερώσετε ότι κάτι καλό σας συνέβη εξαιτίας του.

Κάθε φορά που χαμογελάς, μου το μεταδίδεις

Τα χαμόγελα είναι μεταδοτικά και σε αυτό συμφωνεί και η επιστήμη. Λέγοντας σε κάποιον ότι το χαμόγελό του σας φτιάχνει τη μέρα και ότι σας το μεταδίδει, θα τον κάνετε να χαμογελά ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να μεταδίδει ακόμη περισσότερα χαμόγελα.

Είσαι πιο θελκτικός-ή από όσο νομίζεις

Ακόμη και αν αυτή την πρόταση θέλετε να την μετατρέψετε σε “είσαι πιο όμορφη από όσο νομίζεις” ή αναλόγως την περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Θα κάνετε τον άλλο να αισθανθεί όμορφα για τον εαυτό του και την εξωτερική του εμφάνιση τονώνοντάς του την αυτοπεποίθηση. Ένα κοπλιμέντο δεν κοστίζει τίποτα σε εμάς, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα στους άλλους.

Μου αρέσει η οπτική σου

Σε ένα κόσμο που πολλές φορές είναι αρνητικός, είναι δύσκολο να κρατάμε πάντα την αισιοδοξία μας. Οι άνθρωποι που έχουν μια εναλλακτική στάση ζωής και τείνουν να βλέπουν τα πράγματα θετικά είναι πιο πολύτιμοι από όσο νομίζουμε καθώς μπορούν να μας παρασύρουν σε μια θετική δίνη όποτε το έχουμε ανάγκη. Όμως η θετική σκέψη δεν έρχεται από μόνη της, αλλά μετά από προσωπική κούραση και προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια καλό είναι να επιβρεβεύεται, επομένως δείξτε την εκτίμησή σας σε όσους προσπαθούν να βλέπουν τα πράγματα θετικά, λέγοντας μια καλή κουβέντα για αυτή τους την επιλογή.

Η εσωτερική σου δύναμη με εμπνέει

Θέλει πολύ κόπο για να χτίσουμε μια δυνατή ψυχοσύνθεση και μια ισορροπία ανάμεσα στο νου, την ψυχή και το σώμα μας. Επειδή κάποιος μπορεί να δείχνει δυνατός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και αδύναμες στιγμές. Δώστε έμφαση στα δυνατά τους σημεία όταν αισθάνεστε ότι το χρειάζονται.

Εκτιμώ τη φιλία σου

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πότε κάποιος αισθάνεται μοναξιά. Είναι σημαντικό να δείχνουμε στους άλλους την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας που βρίσκονται στη ζωή μας. Αυτό μάλιστα θα κάνει και την προσωπική σας σχέση ακόμη δυνατότερη.

Είμαι εδώ αν χρειαστείς να μιλήσεις

Κάποιες φορές οι άλλοι δεν είναι πολύ δεκτικοί να μας ακούσουν γιατί μπορεί να περνάνε μια πραγματικά δύσκολη ημέρα. Όμως το να γνωρίζουν ότι είμαστε στη διάθεσή τους να μιλήσουν όταν το χρειαστούν μπορεί να είναι πραγματικά ενεκτίμητο και μπορεί να τους ανακουφίσει αμέσως.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση