, ,

Mel Robbins: Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων

Φόβοι και φοβίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτο-αμφισβήτηση, άγχος και ανησυχία, αβεβαιότητα και αναβλητικότητα, είναι μερικές από τις αρνητικές εκείνες καταστάσεις, που ταιλαιπωρούν τον συναισθηματικό

Mel Robbins: Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων

Φόβοι και φοβίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτο-αμφισβήτηση, άγχος και ανησυχία, αβεβαιότητα και αναβλητικότητα, είναι μερικές από τις αρνητικές εκείνες καταστάσεις, που ταιλαιπωρούν τον συναισθηματικό μας κόσμο και μας κάνουν συχνά, να νιώθουμε ανήμποροι μπροστά στις αλλλεπάλληλες προκλήσεις της ζωής.

Πολλές χιλιάδες βιβλίων έχουν γραφτεί μέχρι τώρα και έχουν σαν στόχο τους, να βοηθήσουν τον άνθρωπο, να βγει από το συναισθηματικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, να νικήσει την αδράνεια που τον κρατά μακριά από την υλοποίηση των ονείρων του και να ζήσει μια ζωή πιο χαρούμενη, με λιγότερο άγχος και περισσότερη ασφάλεια.

Advertisment

Παρ’ όλες, όμως, τις προσπάθειες που γίνονται, για να ανακάμψει ο ανθρώπινος ψυχισμός, ωστόσο, η κατάσταση δε φαίνεται να αλλάζει και πολύ. Τι μας συμβαίνει και δεν μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά που μας κρατούν ακινητοποιημένους, ενώ παράλληλα, μεμψιμοιρούμε και γκρινιάζουμε ότι, δεν μας αρέσει η ζωή που ζούμε;

Αν και προσπαθήσαμε φιλότιμα, να εφαρμόσουμε τις μεθόδους που διδαχτήκαμε, λίγο μετά, εγκαταλείψαμε την προσπάθειά μας, απογοητευμένοι. Η ανάδειξη της «καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας» δεν επιτεύχθηκε. Γιατί; Τι φταίει;

Δύο πράγματα φταίνε, μας λέει η Mel Robbins, στο βιβλίο της «Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το ένα είναι πως, δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο να ενθαρρύνουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και το δεύτερο είναι… η ταχύτητα στη δράση μας!

Advertisment

Mel Robbins: Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων

Εξηγώντας μας, τη δύναμη που κρύβεται σε μια «στιγμή ώθησης», μας δίνει στη συνέχεια, ένα απλό εργαλείο, το οποίο θα μας καταστήσει ικανούς, να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να απογειώσουμε τη ζωή και την καριέρα μας. Το εργαλείο αυτό, είναι ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων.

Είναι τόσο απλός και σημαντικός που μπορείτε να τον διδάξετε και στα παιδιά σας, βοηθώντας τα, έτσι, να μάθουν από νωρίς, στη ζωή τους, «να κινούνται πιο γρήγορα από τις δικαιολογίες τους» και φυσικά, να αναλαμβάνουν δράση.

Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων είναι εκείνος που πρώτα, άλλαξε τη ζωή της Mel Robbins, θεραπεύοντάς την από το άγχος και τις κρίσεις πανικού και στη συνέχεια, άλλαξε τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Mel έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα ομιλιών παγκοσμίως και σε αυτήν καταφεύγουν κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, που ενδιαφέρονται για αλλαγή και για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων τους στη λήψη αποφάσεων.

Όπως λέει και η ίδια: «Μεταμόρφωσα το μυαλό μου χρησιμοποιώντας τον Κανόνα κα είμαι πιο ευτυχισμένη και πιο αισιόδοξη από ποτέ. Το μυαλό μου δουλεύει για μένα και όχι εναντίον μου».

Το βιβλίο αυτό, πρώτον, θα σας μάθει πώς να απαλλαγείτε από τον εθισμό σας στην ανησυχία και στις αρνητικές σκέψεις χρησιμοποιώντας τον #Κ5Δ, την επιστήμη της συνήθειας και τη δύναμη της ευγνωμοσύνης.

Δεύτερον, θα ασχοληθείτε ενδελεχώς με το θέμα του άγχους και του πανικού. Θα μάθετε τι είναι και τι δεν είναι. Και επίσης, θα διδαχτείτε βήμα-βήμα τη μέθοδο για το πώς μπορείτε να διακόψετε, να αλλάξετε και να εξαλείψετε το άγχος από τη ζωή σας.

Τέλος, θα μάθετε μια αποδεδειγμένη στρατηγική για το πώς μπορείτε να νικήσετε κάθε φόβο και επίσης, πώς να χρησιμοποιείτε τον Κανόνα για να εμποδίσετε το φόβο να πάρει τον έλεγχο του μυαλού σας. Σταματήστε να εύχεστε. Αρχίστε να πραγματοποιείτε.

Το βιβλίο της Mel Robbins «Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση