Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που “φοβούνται” τη ζυγαριά, ούτε είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν μια προσπάθεια ώστε η ζυγαριά να δείξει μικρότερο αριθμό. Ωστόσο, ανεξαρτήτως του στόχου που έχουμε θέσει σχετικά με το βάρος μας η ζυγαριά είναι το εργαλείο που μας δείχνει την πρόοδό μας.

Όμως δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν μερικές σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τη σωστή χρήση της ζυγαριάς. Εσείς γνωρίζετε τις απαντήσεις στα παρακάτω;

Πόσο συχνά χρειάζεται να ζυγίζεστε; Πότε πρέπει να ζυγίζεστε; Πώς πρέπει να ζυγίζεστε; Ο σωστός τρόπος χρήσης της ζυγαριάς μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό που θα δείτε να γράφει όταν ζυγίζεστε.

Πόσο συχνά χρειάζεται να ζυγιζόμαστε

Τα υγρά που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να επηρεάσουν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το νούμερο που θα δείξει η ζυγαριά. Προσπαθήστε να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα και να έχετε αξιόπιστη εικόνα κάθε φορά σχετικά με το πόσο σας βοήθησε το πρόγραμμα που ακολουθήσατε.

Πότε πρέπει να ζυγιζόμαστε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστότερη ώρα για να ανέβουμε στη ζυγαριά είναι μόλις ξυπνήσουμε και πριν πάρουμε το πρωινό μας καθώς τότε η ζυγαριά δείχνει το πραγματικό μας βάρος μιας και το στομάχι μας είναι ακόμη άδειο. Ακόμη, συνιστούν να μη ζυγιζόμαστε το βράδυ, καθώς η κατακράτηση υγρών, η κατανάλωση γευμάτων ή ακόμα και η κούραση, μπορεί να μας δείξουν έως και δύο κιλά παραπάνω.

Μία ακόμη συμβουλή των ειδικών είναι να μη ζυγιζόμαστε τις δύσκολες ημέρες του μήνα, αφού και πάλι η κατακράτηση υγρών επηρεάζει τον αριθμό των κιλών μας ενώ σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να ζυγιζόμαστε μια εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση.

Πώς είναι ο σωστότερος τρόπος να ζυγιζόμαστε

Ο ιδανικός τρόπος ζύγισης είναι χωρίς ρούχα και πάντα στην ίδια ζυγαριά η οποία θα πρέπει να είναι τοποθετημένη σε ίσιο πάτωμα καθώς διαφορετικά αλλοιώνεται το αποτέλεσμα. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό καθώς είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να υπολογίσουμε τη διαφορά στα κιλά μας αφού κάποιες ζυγαριές μπορεί να εμφανίζουν απόκλιση μεταξύ τους.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε