,

Πόσες θερμίδες έχουν οι ξηροί καρποί

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι ξηροί καρποί είναι απαραίτητοι για μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή καθώς περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Οι

Πόσες θερμίδες έχουν οι ξηροί καρποί

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι ξηροί καρποί είναι απαραίτητοι για μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή καθώς περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε αντιξειδωτικά, Ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες, όπως φυλλικό οξύ.

Ωστόσο, οι διατροφολόγοι δεν είναι οι μόνοι που συνιστούν την κατανάλωση ξηρών καρπών αφού προσφέρουν μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας. Εκτός από το γεγονός ότι προστατεύουν τη λειτουργία της καρδιάς, έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη κι αντικαρκινική δράση ενώ παράλληλα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Επιπλέον συμβάλλουν στη απώλεια των περιττών κιλών αφού αποτελούν ένα πολύ γευστικό και υγιεινό σνακ.

Advertisment

Ωστόσο, η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο καθώς ειδικά όσον αφορά στη σιλουέτα μας η υπερβολική κατανάλωσή τους οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί

Κάσιους

Τα κάσιους είναι πλούσια σε μαγνήσιο και σίδηρο με αποτέλεσμα να βοηθάν εξαιρετικά τον οργανισμό μας αλλά και το μεταβολισμό μας αφού τον αυξάνουν. Ακόμη τα κάσιους, ρίχνουν τη χοληστερόλη. Ωστόσο τα 100 γραμμάρια ξεφλουδισμένα κάσιους αντιστοιχούν σε 600 θερμίδες.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο και παρέχουν στον οργανισμό μας μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Επιπλέον συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς καθώς περιέχουν μόνο 1 mg νάτριο. Τα 100 γρ. ανάλατα αμύγδαλα με τη φλούδα περιέχουν περίπου 600 θερμίδες. Η αντιστοιχία είναι περίπου σε 150 θερμίδες ανά 10 αμύγδαλα.

Advertisment

Φιστίκια

Όλα τα είδη φιστικιών είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη δράση ενώ επιπλέον μειώνουν τη χοληστερόλη. Καλό είναι να αποφεύγετε τα αλατισμένα μακαντέμια καθώς περιέχουν τις περισσότερες θερμίδες, δηλαδή 748 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ενώ τις λιγότερες θερμίδες έχουν τα φιστίκια Αιγίνης που έχουν περίπου 450 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Καρύδια

Τα καρύδια ενισχύουν τη μνήμη μας, ενώ προσφέρουν πλούσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Παράλληλα μειώνουν την κακή χοληστερόλη και έχει αποδειχθεί ότι έχουν και αντιγηραντικές ιδιότητες. Ένα καρύδι έχει περίπου 35 θερμίδες ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο οργανισμός μας χρειάζεται περίπου 7 καρύδια την ημέρα.

– Ηλιόσποροι ξεφλουδισμένοι ανάλατοι 100 γρ.: 560 θερμίδες

– Πασατέμπος 100 γρ.: 555 θερμίδες

– Φουντούκια: 100 γρ: 640 θερμίδες

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση