, ,

Πράσινος πλανήτης: Κίνα και Ινδία δημιούργησαν δάση στο μέγεθος του Αμαζονίου

Ερευνητές της NASA ανακοίνωσαν ότι ο πλανήτης μας αποτελείται σήμερα από μεγαλύτερα ποσοστά δέντρων και φυτών σε σχέση με το 2000 και αυτό μάλιστα

Πράσινος πλανήτης: Κίνα και Ινδία δημιούργησαν δάση στο μέγεθος του Αμαζονίου

Ερευνητές της NASA ανακοίνωσαν ότι ο πλανήτης μας αποτελείται σήμερα από μεγαλύτερα ποσοστά δέντρων και φυτών σε σχέση με το 2000 και αυτό μάλιστα οφείλεται κυρίως στις δύο χώρες που εκπέμπουν τον μεγαλύτερο αριθμό ρύπων παγκοσμίως: την Κίνα και την Ινδία. Οι επιστήμονες της NASA έχοντας στη διάθεσή τους δεκάδες δορυφόρους μπόρεσαν να εντοπίσουν επακριβώς πού εντοπίζονται αυτές οι ομολογουμένως θετικές αλλαγές στον πλανήτη μας.

Οι δύο χώρες ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αναδάσωση τεράστιων εκτάσεων στα εδάφη τους θέλοντας έτσι να καταπολεμήσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η συνολική έκταση που δενδροφυτεύτηκε από τις δυο χώρες τα τελευταία 20 χρόνια αντιστοιχεί στον εξωφρενικά μεγάλο αριθμό των περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικών μιλίων δηλαδή μία έκταση η οποία είναι όσο σχεδόν ολόκληρο το δάσος του Αμαζονίου.

Advertisment

Πράσινος πλανήτης: Κίνα και Ινδία δημιούργησαν δάση στο μέγεθος του Αμαζονίου

Μπορεί αυτή η κίνηση να αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση και να χαρίζει αισιοδοξία για το μέλλον του πλανήτη μας, ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμη επικίνδυνη με την ανάγκη για ακόμη περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες να είναι επιτακτική. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, η συνολική έκταση του πλανήτη που καλύπτεται από βλάστηση αντιστοιχεί μόλις στο 9% της συνολικής του έκτασης.

Ακόμη, το ποσοστό της ετήσιας αύξησης του πράσινου στον πλανήτη μας θεωρείται πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που χρειάζεται ώστε να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή και αγγίζει μόλις το 5%.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή
Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση