,

14 διδαχές που μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής

1. Οι προκλήσεις είναι σημαντικό μέρος της ζωής. Χωρίς προκλήσεις δεν μπορείς να μεγαλώσεις ή να έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

14 διδαχές που μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής

1. Οι προκλήσεις είναι σημαντικό μέρος της ζωής. Χωρίς προκλήσεις δεν μπορείς να μεγαλώσεις ή να έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

2. Δεν θα ξέρεις ποτέ τα πάντα. Η γνώση ξεδιπλώνεται, καθώς προχωράμε. Το να μένουμε στάσιμοι και να περιμένουμε να μάθουμε τα πάντα, πριν κάνουμε οτιδήποτε, είναι χάσιμο χρόνου.

Advertisment

3. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, κάνε ένα διάλειμμα, αν το χρειάζεσαι. Η αναμονή, για να δώσεις χρόνο στην καταιγίδα να περάσει, δεν είναι το ίδιο με την εγκατάλειψη.

4. Το να είσαι «πρόθυμος» είναι πιο σημαντικό από το να είσαι «έτοιμος». Η ετοιμότητα δεν είναι το πρώτο βήμα, η προθυμία είναι.

5. Δεν εξαπατάς τους άλλους, εξαπατάς τον εαυτό σου. Το τίμημα της εξαπάτησης είναι ότι ποτέ δεν σε ωφελεί. Στην πραγματικότητα, έτσι μειώνεις την εμπειρία σου.

Advertisment

6. Η αποτυχία γίνεται αναπόφευκτη όταν αμβλύνεται η προσοχή σου.

7. Οι εκφράσεις συμπάθειας μερικές φορές δεν αρκούν για να επιτύχεις, αυτό το κάνει η προσοχή και ο έλεγχος των πράξεών σου.

8. Η ευθύνη είναι σαν ένα ποτό με θαλασσινό νερό. Είναι δύσκολο να το πιείς, αλλά ορίζει τον χαρακτήρα σου και καθαρίζει την ψυχή σου.

9. Η πίεση αποτελεί σημάδι για δράση, για κίνηση, για απελευθέρωση.

10. Εάν είσαι ανεκτικός με τα δικά σου ελαττώματα, υποσυνείδητα επιτρέπεις και στους άλλους να κάνουν το ίδιο. Εάν είσαι ανεκτικός με τα δικά σου λάθη, θα γίνεις ανεκτικός και με των άλλων.

11. Εγώ, είμαι ένα άλλο Εσύ. Δεν είμαι διαφορετικός. Εάν μπορώ να είμαι εγώ, τότε μπορείς να είσαι κι εσύ.

12. Ευτυχία και θλίψη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του κύκλου. Δεν χαίρεσαι με το ένα και αποφεύγεις το άλλο. Αντιμετώπισε και τα δύο με τον ίδιο σεβασμό και ευπρέπεια.

13. Η κριτική είναι εχθρός του σκοπού. Όταν κρίνεις και διαχωρίζεις τις ενέργειες τις δικές σου και των άλλων, χάνεις το νόημα του σκοπού σου.

14. Το να αποφύγεις κάτι σημαίνει ότι ακολουθείς τη νοοτροπία των πολλών, αλλά το να επιμένεις και να ακολουθείς το σκοπό σου χρειάζεται δυνατό χαρακτήρα και θάρρος, που οδηγείς στη δική σου απελευθέρωση.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Priya Kumar «Είμαι άλλο ένα Εσύ» από τις εκδόσεις Ιβίσκος – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκλειδώστε τη Δύναμη της Εκδήλωσης
Η ύπαρξη δύο αξιόπιστων ανθρώπων στη ζωή μας είναι το μυστικό της ευτυχίας
Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση