, ,

5 φυσικές θεραπείες που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Η ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν. Είτε προσπαθούμε να

5 φυσικές θεραπείες που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Η ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν.
Είτε προσπαθούμε να αποφύγουμε την τριχόπτωση, είτε να ενισχύσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή τους, οι παρακάτω επιλογές μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας συντομότερα. Ωστόσο, αν υπάρχει έντονη τριχόπτωση, θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, οπότε και χρειάζεται να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

5 φυσικές θεραπείες για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των μαλλιών

1. Κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης

Το σώμα χρειάζεται πρωτεΐνη για να μακρύνει και να μεγαλώσει νέες τρίχες. Η τριχόπτωση εμφανίζεται λόγω και έλλειψης σε πρωτεΐνη. Ορισμένες διατροφικές επιλογές που την περιέχουν είναι: τα φασόλια, τα αυγά, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, το άπαχο κρέας, οι σπόροι. Οι ημερήσιες ποσότητες που χρειάζεται κάποιος εξαρτώνται από το πόσο δραστήριος είναι μέσα στην ημέρα.

Advertisment

2. Περισσότερο σίδηρο

Το σίδηρο είναι άλλο ένα ιχνοστοιχείο που το σώμα χρειάζεται για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Ορισμένες διατροφικές πηγές του είναι οι φακές, τα μύδια, ο κολοκυθόσπορος, το σπανάκι, τα άσπρα φασόλια, το άπαχο μοσχάρι, η γαλοπούλα, η αχιβάδα. Πολλές εταιρίες ενισχύουν επίσης τα προϊόντα τους με σίδηρο, που σημαίνει ότι και από εκεί λαμβάνετε κάποιες ποσότητες. Όσοι δεν καταναλώνουν κρέας χρειάζεται να προσέχουν τις μη ζωικές πηγές διατροφής τους, ώστε οπωσδήποτε να περιέχουν κάποιες ποσότητες σιδήρου.

3. Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία, σύμφωνα και με έρευνες, μπορεί να βοηθήσει στην γρηγορότερη ανάπτυξη των μαλλιών μας. Κάποια παραδείγματα αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούν οι ειδικοί είναι η λεβάντα, το θυμάρι, το κεδρόξυλο, το τούλσι και το δεντρολίβανο. Όταν τα χρησιμοποιείτε στο κρανίο σας, βεβαιωθείτε ότι αναμιγνύετε λίγες σταγόνες σε κάποιο έλαιο βάσης, όπως καρυδέλαιο ή έλαιο καρύδας.

4. Μασάζ του κρανίου

Κάνοντας μασάζ στο κρανίο σας βοηθάτε στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία και θα βοηθήσει στη συντομότερη ανάπτυξη των μαλλιών σας. Μία μικρή Ιαπωνική μελέτη βρήκε ότι οι άνδρες που έκαναν μασάζ στο κεφάλι τους για 4 λεπτά την ημέρα με μια ειδική συσκευή είχαν πιο γερά μαλλιά μετά από 6 μήνες.

Advertisment

5. Δοκιμάστε έλαιο κολοκυθόσπορου

Έρευνα του 2014 εξέτασε την επίδρασή του στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν 400 milligrams (mg) από αυτό το έλαιο για 6 μήνες εμφάνιζαν μια 40% μεγαλύτερη αύξηση στον μέσο όρο του τριχωτού της κεφαλής τους, ενώ όσοι λάμβαναν ψευδοφάρμακο είδαν μια αύξηση μόνο της τάξεως του 10%. Είχαν όλοι κάποιο ιστορικό αλωπεκίας.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.researchgate.net/publication/215800523_ALOPECIA_HERBAL_REMEDIES

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5315033/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4017725/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση