1. Γράψε μια λίστα με τα 10 πράγματα που θέλεις να έχεις στη ζωή σου. Μπορεί να είναι στόχοι, όνειρα, επιθυμίες ή εμπειρίες.

2. Βάλε τα 10 πράγματα της λίστας σου σε σειρά, με πρώτο αυτό που πιστεύεις πως μπορείς να επιτύχεις με σχετικά μικρή προσπάθεια. Νούμερο 1, λοιπόν, θα είναι αυτό που σου φαίνεται πιο εύκολο και νούμερο 10 θα είναι αυτό που σου φαίνεται δυσκολότερο απ’ όλα. Επιτυγχάνοντας στο 1ο, 2ο και 3ο, το υποσυνείδητό σου θα χτίσει πάνω στα θετικά αποτελέσματα και θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

3. Για καθένα από τα 10 πράγματα που έχεις γράψει αναρωτήσου «Γιατί το θέλω αυτό στη ζωή μου; Για ποιο λόγο είναι σημαντικό για μένα;». Και συνέχισε να κάνεις αυτή την ερώτηση μέχρι να φτάσεις στο «πυρηνικό» γιατί του καθενός. Και μετά ρώτησε «Τι θα νιώσω όταν το πετύχω;».

Τώρα ξέρεις το βαθύτερο «γιατί» και το συναίσθημα πίσω από τα συγκεκριμένα πράγματα που θέλεις στη ζωή σου. Σ’ αυτό το συναίσθημα χρειάζεται να εστιάσεις, να το βρεις μέσα σου και να το ενδυναμώσεις, γιατί θα σε οδηγήσει σε αυτά που θέλεις να βιώσεις.

Όλα όσα θέλουμε και όλα όσα κάνουμε τα κάνουμε επειδή επιθυμούμε να νιώσουμε μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο. Το συναίσθημα είναι που επιζητούμε.  Εστιάζοντας στο 1ο ευκολότερο πράγμα που επιθυμείς κι επιτυγχάνοντάς το, αποκτάς αποδείξεις για την ικανότητα, τη δύναμη και την αξία σου και η αυτό-αμφισβήτηση εξαφανίζεται.

Είναι σημαντικό να κοιτάς τη λίστα καθημερινά και να νιώθεις ευγνωμοσύνη σαν να έχεις ήδη αποκτήσει αυτό που ζητάς. Κι όταν το νούμερο 1 έχει επιτευχθεί, συνεχίζεις με το νούμερο 2 κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο κατευθύνεις το υποσυνείδητό σου να δουλέψει για σένα. Να έχεις εμπιστοσύνη πως οτιδήποτε κάνεις και οποιαδήποτε εμπειρία βιώνεις είναι μέρος της διαδικασίας που θα σε οδηγήσει στον προορισμό σου.

Photo: Author/Depositphotos

Συγγραφέας Βιολέττα Ψωφάκη

Πιστεύω πως ο σκοπός μας, σαν ανθρώπινα πλάσματα, σ' αυτή τη γη είναι κοινός για όλους και είναι το να εκδηλώσουμε ολόκληρη τη δυναμική μας και να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Το Transformational Coaching είναι η τέχνη της εξερεύνησης του εαυτού και αυτό με ενέπνευσε ώστε να γίνω Associate Certified Coach (ACC), Certified Professional Coach (CPC).
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Μία σκάλα στο άπειρο».

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε