,

Τι συμβαίνει όταν «ξεκλειδώνουμε» τη δύναμη του εσωτερικού μας εαυτού

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι είμαστε εστιασμένοι στο τι συμβαίνει έξω από εμάς. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι, όταν εστιάζετε στον εξωτερικό κόσμο, το

Τι συμβαίνει όταν «ξεκλειδώνουμε» τη δύναμη του εσωτερικού μας εαυτού

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι είμαστε εστιασμένοι στο τι συμβαίνει έξω από εμάς. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι, όταν εστιάζετε στον εξωτερικό κόσμο, το πιο πιθανό είναι ότι αναζητάτε την επικύρωση από τους άλλους.

Οι σκέψεις σας, οι πεποιθήσεις σας, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές σας προσδοκούν μια απάντηση από το περιβάλλον για να επιβεβαιώσουν την αξία τους. Επειδή όμως δεν μπορείτε να ελέγξετε όλα όσα συμβαίνουν έξω από σας, νιώθετε φόβο, ανασφάλεια και άγχος για το τι θα συμβεί, για το τι θα πουν ή θα σκεφτούν οι άλλοι. Και αυτή η στάση ζωής σας θέτει πολύ μακριά από το βίωμα της Απόλυτης Δυνατότητας.

Advertisment

Αντιθέτως, όταν βιώνουμε τη ζωή μας μέσα από τη δύναμη του εσωτερικού μας εαυτού, ο φόβος απουσιάζει, δεν υπάρχει καταναγκασμός για έλεγχο, ούτε και αγώνας για την έγκριση των άλλων. Οι γνώμες και οι πράξεις των υπολοίπων δεν έχουν καμία βαρύτητα και συνεπώς δεν τις αναζητάτε για να νιώσετε επικυρωμένοι.

Ο εσωτερικός, αληθινός εαυτός σας, είναι εντελώς απαλλαγμένος από τις παραπάνω συμπεριφορές. Έχει ανοσία στην κριτική, είναι ατρόμητος σε κάθε πρόκληση και δεν αισθάνεται κατώτερος από κανέναν.

Ταυτόχρονα όμως είναι σεμνός και δεν νιώθει ανώτερος από κανέναν, επειδή αναγνωρίζει ότι κάθε άνθρωπος είναι μια άλλη πνευματική οντότητα. Όταν σημείο αναφοράς είναι το πνεύμα, θα ζήσετε την πραγματική σας ύπαρξη. Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξύ της εστίασης στον εσωτερικό εαυτό και της εστίασης στο Εγώ.

Advertisment

Η δύναμη του εσωτερικού εαυτού είναι μόνιμη διότι βασίζεται στη γνώση του πνεύματος. Το πνεύμα ούτε συγκρίνει ούτε ανταγωνίζεται, διότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, μα ταυτόχρονα ίδιοι και συνδεδεμένοι. Δεν φοβάται καμιά κατάσταση ζωής γιατί δεν γνωρίζει τον φόβο, ξέρει μόνο την αγάπη. Ούτε η κριτική δύναται να το πληγώσει.

Όταν κινείστε μέσα από τη δύναμη και την ενέργεια του πνεύματος, μπορείτε να στηρίξετε τη ζωή σας σε πιο σταθερές ή ακόμα και ακλόνητες βάσεις, γιατί είστε σε επαφή με την απόλυτη δυνατότητα. Προσελκύετε ανθρώπους και πράγματα που θέλετε να έχετε. Μαγνητίζετε τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τις περιστάσεις που μπορούν να σας υποστηρίξουν να πετύχετε τις επιθυμίες σας. Προσκαλείτε επίσης και την υποστήριξη των νόμων της φύσης.

Η δύναμή σας είναι τέτοια που μπορείτε να απολαύσετε έναν στενό δεσμό με τους ανθρώπους και οι άνθρωποι να απολαύσουν έναν στενό δεσμό μαζί σας.
Δύναμή σας είναι η σύνδεση – μια σύνδεση που προέρχεται από την αληθινή αγάπη.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου «Γιατί δεν μου το είπε κανείς;» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Βρείτε το εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πριν γίνουμε κάτι ξένο από αυτό που πραγματικά είμαστε, ας έρθουμε κοντά σε αυτά που πραγματικά βιώνουμε
Όταν απορρίπτω εμένα, απορρίπτω τη ζωή
Για μια υπέροχη ζωή: Τα πανίσχυρα εργαλεία της επιτυχίας και της ευτυχίας από τον Robin Sharma
«Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος εάν δεν είναι κύριος του εαυτού του» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση