, ,

Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου, σύμφωνα με το ΜΙΤ

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το γνωστό σε όλους μας ως MIT, συνέταξε μια λίστα με τις διασημότερες προσωπικότητες από το 4000 π.Χ. μέχρι

Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου, σύμφωνα με το ΜΙΤ

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το γνωστό σε όλους μας ως MIT, συνέταξε μια λίστα με τις διασημότερες προσωπικότητες από το 4000 π.Χ. μέχρι και το 2010 μ.Χ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον έξι Αρχαίοι Έλληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας και φυσικά όχι αδίκως. Όμως, αρχαίος Έλληνας κατέλαβε την πρώτη θέση της λίστας και αποτελεί πλέον επάξια την πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου: ο Αριστοτέλης.

Advertisment

Εκτός από τον Αριστοτέλη που φιγουράρει στην πρώτη θέση, κι άλλοι αρχαίοι Έλληνες ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα. Συγκεκριμένα, ο Πλάτωνας βρίσκεται στη δεύτερη, ο Σωκράτης στην τέταρτη, ο Μέγας Αλέξανδρος βρίσκεται στην πέμπτη, στην ένατη θέση βρίσκουμε τον Όμηρο με τα έπη του και τη δεκάδα ολοκληρώνει ο Πυθαγόρας.

Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου σύμφωνα με το ΜΙΤ

Ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα ονόματα ωστόσο της λίστας. Για παράδειγμα, κάτω από τον Πλάτωνα και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Κομφούκιος και ο Ιούλιος Καίσαρας.

Advertisment

Η ιστοσελίδα του ΜΙΤ συγκέντρωσε αυτά τα στοιχεία από ηλεκτρονικά δεδομένα 100 χωρών του κόσμου, υπολογίζοντας πόσο διάσημη θεωρείται η κάθε προσωπικότητα σύμφωνα με το σε πόσες γλώσσες έχουν μεταφραστεί τα έργα του και τα στοιχεία του στην εγκυκλοπαιδική ιστοσελίδα Wikipedia, καθώς και ανάλογα με το πόσες φορές έχουν ανοιχτεί αυτές οι σελίδες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση