Με τίτλο «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο» άνοιξε η νέα έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών και το οποίο θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 29 Ιουνίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now, ο οποίος παραχώρησε τα σπουδαία έργα 30 προσφύγων, αλλά και του Pierce College, το οποίο παραχώρησε έργα 30 μαθητών του.

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί έκθεση με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών

Το πρόγραμμα με τίτλο «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο» όμως δεν πραγματοποιείται για πρώτη φορά, αλλά είναι μια πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που ξεκίνησε από το 2016. Στα πλαίσιά του προσφέρονται εκπαιδευτικά εργαστήρια σε πρόσφυγες – κυρίως ασυνόδευτα παιδιά και Έλληνες μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα και δεν έρχονται από το ίδιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, μαθαίνουν μέσω της τέχνης να επικοινωνούν σε έναν ιδιαίτερο βάθος. Πιο συγκεκριμένα, διδάσκονται να χρησιμοποιούν την Κυπρο-Μινωική γραφή ως κώδικα επικοινωνίας.

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί έκθεση με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών

Τις προηγούμενες χρονιές στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από την Σχολή Χιλλ και τον οργανισμό Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και πρόσφυγες από ξενώνες φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Ελαιώνα.

Φέτος, οι 30 πρόσφυγες από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now οι 30 μαθητές του Pierce College συμμετείχαν σε 3 κύκλους εργαστηρίων ( 5 εβδομάδες ο κάθε κύκλος). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) και των Young Patrons του Μουσείου.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε