,

Ομάδες υποστήριξης φοιτητών και νέων: Μια νέα προσέγγιση στο πεδίο της ψυχικής υγείας

Η δημιουργία ομάδων φοιτητών και νέων, αποτελεί μια καινούρια προσπάθεια και έμπνευση, με σκοπό την ψυχολογική εκπαίδευση και την προσφορά υποστήριξης και καθοδήγησης στα

Ομάδες υποστήριξης φοιτητών και νέων: Μια νέα προσέγγιση στο πεδίο της ψυχικής υγείας

Η δημιουργία ομάδων φοιτητών και νέων, αποτελεί μια καινούρια προσπάθεια και έμπνευση, με σκοπό την ψυχολογική εκπαίδευση και την προσφορά υποστήριξης και καθοδήγησης στα εξής:

– Σπουδές: αδυναμία συγκέντρωσης, δυσκολίες στη μελέτη, άγχος εξετάσεων, μειωμένη απόδοση, έλλειψη κινήτρων, αναποφασιστικότητα.

Advertisment

– Φοιτητική ζωή: μειωμένη ικανότητα προσαρμογής στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και στην πρόκληση του τρόπου ζωής, με δυσαρέσκεια στο αντικείμενο των σπουδών, δυσκολίες στη διαχείριση του χρόνου και των προκλήσεων της φοιτητικής ζωής.

– Προβλήματα επικοινωνίας και σχέσεων: δυσχέρεια στις φιλικές, οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις. Προβλήματα μοναξιάς, εξαρτήσεων, άγχους, χαμηλής αυτοεκτίμησης κ.α.

– Άλλα προσωπικά προβλήματα: Διατροφικές διαταραχές και διαταραχές του ύπνου με επακόλουθα συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα.

Advertisment

Η θεωρία πίσω από μια νέα προσέγγιση

Οι ομάδες υποστήριξης φοιτητών και νέων αποτελούν μια καινούρια προσπάθεια στο χώρο της ψυχικής υγείας, σε μια εποχή όπου η υποστήριξη και η ενθάρρυνση των νέων, χρήζει ενίσχυσης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό το νέο εγχείρημα εδώ

Η ηλικιακή περίοδος από τα 17 μας χρόνια, μέχρι περίπου και την ηλικία των 29 με 30 ετών, αποτελεί μεταβατικό στάδιο, καθώς τότε στην πραγματικότητα δημιουργείται η γέφυρα και οι συνθήκες, ούτως ώστε να μεταβεί κάποιος ή κάποια από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Για να γίνει με επιτυχία αυτού του είδους η μεταμόρφωση, χρειάζεται να προσφερθεί η ορθή πληροφορία, ώστε να ενδυναμωθεί το νοητικό πεδίο και έτσι να έρθει ο νους σε ισορροπία με τα συναισθήματά μας.

Η επιτυχία αυτής της σύζευξης: νου και συναισθήματος, ισχυροποιώντας το πρώτο και ισορροπώντας το δεύτερο, προσφέρει απαλλαγή από ποικίλες ψυχικές διαταραχές και ριζική αναδιαμόρφωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων σε όλους του τομείς, προς το καλύτερο.

Αναβιβάζοντας τη δική μας ατομική ποιότητα, τόσο νοητικά, όσο και συναισθηματικά, συνεισφέρουμε στη συλλογική διαμόρφωση της κουλτούρας μας, δημιουργώντας έτσι ένα αύριο που θα αξίζει όχι μόνο την προσοχή μας, αλλά και την παρουσία μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση