,

Όταν το κινητό τηλέφωνο είναι η πρώτη μας σκέψη κάθε πρωί

«Έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου γιατί με αυτόν κοιμάμαι κάθε βράδυ και με αυτόν ξυπνώ κάθε πρωί» – Γκαμπουρέϊ Σιντιπε Αν το πρώτο

Όταν το κινητό τηλέφωνο είναι η πρώτη μας σκέψη κάθε πρωί

«Έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου γιατί με αυτόν κοιμάμαι κάθε βράδυ και με αυτόν ξυπνώ κάθε πρωί» – Γκαμπουρέϊ Σιντιπε

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε είναι να πιάνετε το κινητό σας, το μήνυμα που στέλνετε στον εγκέφαλό σας είναι ότι οι ανάγκες των άλλων – τα μηνύματα στο κινητό σας- είναι πιο σημαντικές από τις δικές σας. Αυτή η απλή πράξη θα καθορίσει ολόκληρη τη μέρα σας.

Advertisment

Τη στιγμή που ξυπνάτε πρέπει να βάζετε στο επίκεντρο τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε τη σημασία που έχετε εσείς και οι ανάγκες σας. Δεν είναι εγωιστικό. Στην πραγματικότητα είναι το πιο ανιδιοτελές πράγμα που μπορείτε να κάνετε διότι δεν μπορείτε να δίνετε στους άλλους κάτι που δεν έχετε εσείς οι ίδιοι.

Όταν κοιτάζετε το κινητό σας πρωί πρωί, εξασθενίζετε τους ρυθμούς ολόκληρης της μέρας σας. Αντίθετα, τεντωθείτε για να νιώσετε υπέροχα. Εκτός από το ότι βοηθά το σώμα και το μυαλό να ξυπνήσουν, αποτελεί σινιάλο τόσο στον εαυτό σας όσο και στο σύμπαν ότι αναγνωρίζετε τις ανάγκες σας και με κίνδυνο να γίνω κουραστική επαναλαμβάνοντας ένα κλισέ, αξίζετε όλες τις ευλογίες που μπορεί να σας στείλει το σύμπαν.

Αυτό το τελετουργικό μοιάζει εξαιρετικά απλό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο εθισμός στο κινητό αποτελεί αιτία ανησυχίας στην εποχή μας κι αν ξεκινάτε έτσι κάθε πρωί κινδυνεύετε να εθιστείτε στην τεχνολογία. Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο εξαρτημένοι από το κινητό τους που καταρρέουν αν τους χαλάσει ή το χάσουν. Είναι σαν να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Advertisment

Μια πρόσφατη αναφορά δείχνει ότι ο μέσος Βρετανός ελέγχει το κινητό του τουλάχιστον 50 φορές τη μέρα και Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις για να δουν πόσο εξαρτημένοι είναι οι άνθρωποι από το κινητό τους.

Ο εθισμός στο κινητό αυξάνεται όλο και περισσότερο και επηρεάζει τη ζωή όσο ο αλκοολισμός ή ο τζόγος. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές εμποδίζουν τον ύπνο και οι ειδικοί συστήνουν να αφήνετε τα γκατζετάκια κλειστά σε άλλο δωμάτιο.

Δεν λέω να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας (αυτό είναι αδύνατο στη σημερινή εποχή), αλλά να μειώσετε τη σημασία του στη ζωή σας. Το κινητό δεν πρέπει ποτέ να γίνεται πιο σημαντικό από εσάς οπότε αυτό το τελετουργικό βάζει εσάς στο επίκεντρο. Σας ζητώ να μην πηγαίνετε για ύπνο με το κινητό δίπλα σας και σίγουρα να μην ξυπνάτε με αυτό στο χέρι.

Ένα καλό τέντωμα και ένα γερό χασμουρητό σας κάνει να νιώθετε όμορφα και σας βοηθά να ξυπνάτε. Η έρευνα δείχνει ότι το τέντωμα αυξάνει την ευλυγισία, ανακουφίζει την ένταση και βελτιώνει την κυκλοφορία. Με λίγα λόγια, το τέντωμα είναι ο ιδανικός τρόπος να καλωσορίζετε τη μέρα σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Theresa Cheung με τίτλο «21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ψυχική υγεία | Τι κάνει μία οικογένεια ψυχικά υγιή και ισορροπημένη;
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μουσική κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυξανόμενη εξάρτηση στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα: Η σιωπηλή επιδημία
Ashwagandha | Πόσο ακριβείς είναι οι ισχυρισμοί σχετικά με τα οφέλη της στην αντιμετώπιση του άγχους;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση