, ,

Πώς να μετατρέψουμε το καλοκαίρι στην πιο δημιουργική εποχή του χρόνου

Κάποια πρωινά ξυπνάμε αναζωογονημένοι από ένα χορταστικό οκτάωρο ύπνου και δεν χρειαζόμαστε καν καφέ για να βγάλουμε τη μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εργασία

Πώς να μετατρέψουμε το καλοκαίρι στην πιο δημιουργική εποχή του χρόνου

Κάποια πρωινά ξυπνάμε αναζωογονημένοι από ένα χορταστικό οκτάωρο ύπνου και δεν χρειαζόμαστε καν καφέ για να βγάλουμε τη μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εργασία μας και είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε περισσότερο. Και υπάρχουν και φορές που όλα μοιάζουν με αγγαρεία. Θέλουμε να συνεχίσουμε τον ύπνο, χρειαζόμαστε κι άλλο καφέ και η συγκέντρωση φαίνεται να μας άφησε.

Το καλοκαίρι αυτές οι τελευταίες μέρες είναι πιο συχνές, επειδή έχουμε ήδη κουραστεί από έναν γεμάτο χειμώνα και νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε κάτι. Όμως, η ενέργεια συνεχίζει να υπάρχει, όπως και η δυνατότητα συγκέντρωσης.

5 τρόποι να μετατρέψουμε το καλοκαίρι στην πιο δημιουργική εποχή του χρόνου

1. Δημιουργήστε έναν πίνακα στόχων/ οραμάτων

Θυμάστε που στο σχολείο κάναμε παντού σημειώσεις, καλύπταμε τα σημειωματάρια με σχέδια και φωτογραφίες από ταξίδια; Ο οραματισμός έχει μεγάλη δύναμη και έτσι αυτός ο πίνακας οραματισμού μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τις ελπίδες και τα όνειρά σας.

2. Διαβάστε ή ακούστε podcasts

Το καλοκαίρι είναι ομολογουμένως μια χαλαρή περίοδος, οπότε χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε την έμπνευσή μας μέσω χαλαρών, δημιουργικών τρόπων. Επιλέξτε λοιπόν να εμπνευστείτε από επιτυχημένους ανθρώπους και τις ιστορίες τους. Βιογραφίες, αλλά και μυθιστορήματα θα ξυπνήσουν την διάθεση για δημιουργία μέσα σας.

3. Σπάστε τους μεγάλους στόχους σε μικρότερους

Τείνουμε να σκεφτόμαστε τη μεγάλη εικόνα, φανταζόμαστε πώς θα είναι η ζωή μας σε πέντε χρόνια. Αλλά ξεχνάμε τα μικρά επιτεύγματα της καθημερινότητας. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο, οπότε είναι ακόμα σημαντικότερο (αν θέλετε να ολοκληρώνετε projects και να εξελίσσεστε) να σπάτε τους στόχους σε μικρά, επιτεύξιμα βήματα, που είναι ευκολότερο να ολοκληρώσετε.

4. Ελεύθερος χρόνος για σκέψη

Μπορεί να είστε σε διακοπές ή στην εργασία σας, αλλά οι ρυθμοί και στις δύο περιπτώσεις πέφτουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Εκμεταλλευτείτε τους χαλαρούς ρυθμούς για να σκεφτείτε τα επόμενα βήματά σας από φθινόπωρο.

5. Ταξιδέψτε

Εκτεθείτε σε νέους τρόπους σκέψης και ζωής. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξετε τους ορίζοντές σας, θα αλλάξετε την οπτική σας και τα ταξίδια είναι ο πιο άριστος τρόπος για να το καταφέρετε. Η δημιουργία θέλει ερεθίσματα και πηγές έμπνευσης. Αυτός ο χρόνος θα σας δώσει τον χώρο για νέες ιδέες και λύσεις, που δεν θα σκεφτόσασταν στα στενά, περιορισμένα όρια της δουλειάς την οποία επωμίζεστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Lindsay Tiga

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε