,

Η απόρριψη δεν είναι ένα εμπόδιο, αλλά ένα σκαλοπάτι που μας βοηθά να ανέβουμε ψηλότερα

Όλοι έχουμε νιώσει σε κάποιο επίπεδο το επώδυνο κεντρί της απόρριψης, έναν πόνο τόσο οξύ σαν τα ίδια τα κύματα του ωκεανού να μας

Η απόρριψη δεν είναι ένα εμπόδιο, αλλά ένα σκαλοπάτι που μας βοηθά να ανέβουμε ψηλότερα

Όλοι έχουμε νιώσει σε κάποιο επίπεδο το επώδυνο κεντρί της απόρριψης, έναν πόνο τόσο οξύ σαν τα ίδια τα κύματα του ωκεανού να μας χτυπούν ξεβράζοντάς μας στην ακτή. Και δεν βοηθά καθόλου το γεγονός ότι ως άνθρωποι, συνεχώς επιθυμούμε πράγματα που μας δίνουν μόνο άνεση. Και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Η απόρριψη είναι πιθανότατα ένα από τα πικρότερα χάπια που θα χρειαστεί ποτέ να καταπιούμε. Είτε προέρχεται από ένα οικογενειακό μέλος, έναν φίλο, έναν εραστή, είτε ακόμα και από την τύχη, τη ροή των πραγμάτων, η απόρριψη θα μας συναντήσει σε διάφορα σταυροδρόμια της ζωής. Αλλά το μυστικό είναι ότι δεν είναι πάντα ο εχθρός.

Ως άνθρωποι, είναι φυσικό να παίρνουμε σοβαρά την απόρριψη. Να νιώθουμε σαν οι άνθρωποι που αγαπάμε να μας γυρνούν την πλάτη ή ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες κάποιου. Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει ότι δεν είναι αρκετός. Όμως η αλήθεια είναι πως είστε (και πάντα θα είστε) αρκετοί.

Χρειάζεται να μάθετε ότι όταν η απόρριψη κάνει την εμφάνισή της, δεν προσπαθεί πάντα να είναι το εμπόδιό σας, αλλά μερικές φορές περισσότερο ένα σκαλοπάτι. Η απόρριψη έρχεται συχνά πριν από μια αύξηση ή προαγωγή.

Συχνότερα η απόρριψη είναι απλά ένα τεστ για να επιβεβαιώσουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας, αλλά και να τεστάρουμε τα όριά μας. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, πώς θα μπορούσαμε να χειριστούμε περισσότερα, αν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα λίγα;

Είναι αλήθεια, αυτά τα τεστ είναι απαίσια. Αλλά προτιμώ να τα περνώ και να τα αντιμετωπίζω κατά μέτωπο, παρά να τα αποφεύγω και αυτά να πρέπει να επαναλαμβάνονται. Προτιμώ να γνωρίζω ότι μια καταιγίδα, όπως η απόρριψη, καταφτάνει για να με βοηθήσει να εξελιχθώ, για να αποδείξω όχι μόνο στους εχθρούς μου, αλλά επίσης στον εαυτό μου, πόσες ικανότητες και δύναμη έχω.

Η απόρριψη δεν έχει να κάνει πάντα με εσένα. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι άνθρωποι. Τα λάθη είναι εγγεγραμμένα στο DNA μας. Αλλά υπάρχει ένα μέρος εκεί έξω που μόνο εσείς μπορείτε να συμπληρώσετε.

Χρειάζεται να μάθετε πως όταν έρχεστε αντιμέτωποι με την απόρριψη, σημαίνει ότι είστε ζωντανοί και ότι υπάρχουν πολλά ακόμα εκεί έξω για τα οποία χρειάζεται να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

William Brown

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε