, ,

Τα 15 πιο δημοφιλή μνημεία του κόσμου. Σε ποια θέση βρίσκεται ο Παρθενώνας

Η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο της Κίνας είναι με μεγάλη διαφορά το μνημείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο και με μια τεράστια πολιτισμική

Τα 15 πιο δημοφιλή μνημεία του κόσμου. Σε ποια θέση βρίσκεται ο Παρθενώνας

Η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο της Κίνας είναι με μεγάλη διαφορά το μνημείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο και με μια τεράστια πολιτισμική και ιστορική σημασία. Το 2018, 17 εκατομμύρια επισκέπτες συνέρρευσαν στο παλάτι της δυναστείας των Μινγκ, το οποίο απλώνεται σε μια έκταση 175 στρεμμάτων περίπου στο κεντρικό Πεκίνο.

Με τόσο μεγάλο χώρο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απλωθούν μέσα στο χώρο, αλλά και πάλι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός τουριστών και το αυξημένο ενδιαφέρον σε κύρια αξιοθέατα δημιουργούν ανησυχία για το μέλλον της περιοχής.

Advertisment

Οι κάτοικοι σε πόλεις όπως το Παρίσι και η Βαρκελώνη, οι οποίες φιλοξενούν αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Sagrada Familia, έχουν ήδη παραπονεθεί για τον μη βιώσιμο υψηλό αριθμό τουριστών που καταλαμβάνουν χώρο και προκαλούν διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητα.

Τα 15 πιο δημοφιλή μνημεία του κόσμου. Σε ποια θέση βρίσκεται ο Παρθενώνας

Δεύτερο στη λίστα είναι το Παλάτι των Βερσαλλιών κοντά στο Παρίσι. Οι ώρες αναμονής φτάνουν μέχρι και τις 1.5 ώρες ακόμα και για επισκέπτες που έχουν αγοράσει online τα εισιτήριά τους• μάλιστα η ουρά ξεκινά πριν καν ανοίξει το πρωί. Το Taj Mahal στην Ινδία γίνεται πόλος έλξης για σχεδόν το ίδιο ποσοστό ανθρώπων όσο και οι Βερσαλλίες, και μάλιστα πρόσφατα μείωσε τις ώρες επίσκεψης σε 3 ανά άτομο.

Advertisment

Το «The Mall» στην Ουάσινγκτον εμφανίζεται στην τρίτη θέση της λίστας. Η Ρώσικη πόλη της Αγίας Πετρούπολης επίσης βρίσκεται στη λίστα με τα 15 πιο δημοφιλή μνημεία του κόσμου, μα συγκεκριμένα το Παλάτι Peterhof, το οποίο δημιουργήθηκε με μοντέλο τις Βερσαλλίες και το μουσείο του παλατιού Tsarskoye Selo που προσελκύει περίπου 8.8 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο Παρθενώνας βρίσκεται στην 6η θέση με αριθμό επισκεπτών πάνω από 7 εκατομμύρια. Η επισκεψιμότητα και η κατάταξη βασίζονται στα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία κυρίως δηλαδή του 2018, 2017 ή και του 2016 όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Παρθενώνα.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.statista.com/chart/18816/most-visited-monuments-in-the-world/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση