, ,

Έλληνες φοιτητές από το ΕΚΠΑ κέρδισαν τρία μετάλλια σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Ο Κυπριανός Ιάσωνας Προδρομίδη, ο Σωτήρης Αρμενιάκος και ο Γιώργος Κοντογεωργίου, η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάφερε

Έλληνες φοιτητές από το ΕΚΠΑ κέρδισαν τρία μετάλλια σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Ο Κυπριανός Ιάσωνας Προδρομίδη, ο Σωτήρης Αρμενιάκος και ο Γιώργος Κοντογεωργίου, η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάφερε να αποσπάσει επάξια ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, ο Κυπριανός Ιάσωνας Προδρομίδης κέρδισε χρυσό μετάλλιο και οι Σωτήρης Αρμενιάκος και Γιώργος Κοντογεωργίου κέρδισαν από ένα αργυρό. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο «χρυσός» νικητής είναι πρωτοετής φοιτητής και κέρδισε συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών από άλλες χώρες.

Advertisment

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαθηματικών είναι ο μεγαλύτερος για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές χρειάζεται να διαγωνιστούν για δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Λαμβάνει χώρα από το 1994 και σε αυτόν μετέχουν κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Φέτος, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες και η αποστολή του ΕΚΠΑ έλαβε συνολικά την 24η θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

Αυτές οι διακρίσεις έρχονται να προστεθούν και σε άλλες σημαντικές και να αποδείξουν για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο των φοιτητών και την καθηγητών τόσο του Τμήματος Μαθηματικού, όσο και του ίδιου του ΕΚΠΑ, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τα σπουδαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου λόγω της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από όλα τα μέρη του πανεπιστημίου παρά τις όποιες ελλείψεις και δυσκολίες εμφανίζονται κατά καιρούς.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)
Παταγονία: Βρέθηκαν οι αρχαιότεροι πίνακες ζωγραφικής, ηλικίας 8.200 ετών!
Athens Book Space | Δωρεάν δράσεις στον γυάλινο χώρο χαλάρωσης και ανάγνωσης στο Πάρκο Ελευθερίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση