, ,

Dale Carnegie: Πώς μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από το πλήθος και να γίνουμε επιτυχημένοι ηγέτες

Το βιβλίο του Dale Carnegie “Ξεχωρίστε από το Πλήθος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, βασίζεται στις αρχές της φιλοσοφίας του Dale Carnegie και

Dale Carnegie: Πώς μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από το πλήθος και να γίνουμε επιτυχημένοι ηγέτες

Το βιβλίο του Dale Carnegie “Ξεχωρίστε από το Πλήθος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, βασίζεται στις αρχές της φιλοσοφίας του Dale Carnegie και αποτελεί έναν μοναδικό οδηγό για εκείνους που επιθυμούν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος, να διακριθούν στην εργασία τους ή να γίνουν επιτυχημένοι ηγέτες.

Στις ίδιες αυτές αρχές στηρίζονται και τα προγράμματα του Ινστιτούτου Dale Carnegie, που από την δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία, σε πολλές μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την απόδοση των υπαλλήλων τους, δίνοντας έμφαση στην ηγεσία, τις πωλήσεις, στην παρακίνηση ομάδων, στη βελτίωση διαδικασιών και σε άλλες δεξιότητες του μάνατζμεντ.

Advertisment

Ο Carnegie, από τους πρώτους που δημιούργησαν, κύκλους μαθημάτων αυτοβελτίωσης, μέσα στις σελίδες του βιβλίου «Ξεχωρίστε από το πλήθος» μας διδάσκει, ποια είναι και πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα, που θα μας κάνουν, έναν «αξέχαστο» άνθρωπο αλλά και πώς θα γίνουμε «πρωτοκλασάτοι» σε κάθε τομέα της ζωής μας. Και, πρωτοκλασάτοι είμαστε, όταν διαθέτουμε κλάση.

Κλάση είναι η μοναδική εκείνη ενέργεια που αν και δεν μπορεί εύκολα να οριστεί, ωστόσο, είναι εύκολο να αναγνωριστεί και είναι εκείνη χάρη στην οποία, μπορούμε να μείνουμε αξέχαστοι σε όποιον μας γνωρίζει.

Dale Carnegie: Πώς μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από το πλήθος και να γίνουμε επιτυχημένοι ηγέτες

Advertisment

Η κλάση, σύμφωνα με τον Carnegie, είναι το πολυτιμότερο εργαλείο στον τομέα των επιχειρήσεων, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής μας, γι’ αυτό και αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης, του βιβλίου αυτού, εξετάζοντας ένα προς ένα, τα βασικά στοιχεία της αλλά και το πλέον αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό της που είναι να δημιουργούμε επιτυχία όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους.

Το να αποκτήσει κανείς κλάση, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται να έχει ακεραιότητα, να αναλαμβάνει 100 τοις εκατό τις ευθύνες του, να διαθέτει θετική βούληση και να μην φοβάται τη δέσμευση.

Ωστόσο, όλοι έχουμε τη δύναμη για να γίνουμε πρωτοκλασάτοι, όπως και όλοι έχουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουμε αξέχαστοι. Έτσι, αυτό που ουσιαστικά, αποτελεί τον τελικό στόχο αυτού του βιβλίου αλλά και των διδασκαλιών του Dale Carnegie, είναι το να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε, να αποκτήσουμε κλάση.

Το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε επικοινωνιακά προβλήματα, να αποφύγουμε ηθικά εμπόδια στη συμπεριφορά μας, να αποπνέουμε αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουμε επικοινωνιακές δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να διακριθούμε, είναι μερικά από αυτά που θα μάθει ο αναγνώστης καθώς ακολουθεί τη διαδρομή που θα τον οδηγήσει στην απόκτηση της κλάσης.

Χρησιμοποιώντας ενδιαφέρουσες αναφορές και παραδείγματα ανθρώπων που άλλαξαν την ιστορία του κόσμου, ο Carnegie μας δείχνει τα βήματα που ακολούθησαν και τις αξίες που ανέπτυξαν αυτοί οι άνθρωποι ώστε, να γίνουν αξέχαστοι. Τις αξίες αυτές, που παρουσιάζονται σε κάθε κεφάλαιο, θα πρέπει πρώτα να τις κατανοήσουμε, ύστερα να τις ενσωματώσουμε στο δικό μας σύστημα αξιών και στη συνέχεια, να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

Φτάνοντας στο τέλος της μελέτης αυτού του βιβλίου, θα διαπιστώσουμε ότι ο αυτοσεβασμός μας έχει αυξηθεί και αυτό είναι το αποτέλεσμα που προσφέρει η απόκτηση της κλάσης. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο. Έχουμε μεταμορφωθεί σε έναν «αξέχαστο» άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που είναι επιτυχημένος συναισθηματικά, πνευματικά και σχεδόν πάντοτε, οικονομικά.

Το βιβλίο του Dale Carnegie Training με τίτλο «Ξεχωρίστε από το πλήθος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση