,

Ο Θεός χαίρεται όταν κάνουμε όνειρα, δεν γελά

Μία φράση που χρησιμοποιούμε χρόνια, από γενιά σε γενιά που βέβαια όπως θα δείτε παρακάτω δεν ισχύει και μόνο φόβο μας δημιουργεί, διότι μας

Ο Θεός χαίρεται όταν κάνουμε όνειρα, δεν γελά

Μία φράση που χρησιμοποιούμε χρόνια, από γενιά σε γενιά που βέβαια όπως θα δείτε παρακάτω δεν ισχύει και μόνο φόβο μας δημιουργεί, διότι μας βάζει στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι ο Θεός δεν το θέλει αυτό, που αντιθέτως μόνο αυτό θέλει.

Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο με αγάπη, χαρίσματα, ταλέντα και ευφυΐα. Μας έκανε τρισδιάστατους με σώμα, μυαλό και ψυχή. Αυτό σημαίνει ότι μας έδωσε τη δύναμη της σκέψης και της αντίληψης, όπως επίσης και τη δύναμη να φανταζόμαστε και να οραματιζόμαστε κάνοντας σχέδια.

Advertisment

Αν παίρναμε στα σοβαρά αυτή τη φράση, που δυστυχώς πολλοί άνθρωποι την έχουν πάρει, δεν θα κάναμε ποτέ τα όνειρά μας πράξη και θα μέναμε καθηλωμένοι στην ρουτίνα της ζωής. Ειδάλλως άμα δεν ήθελε να ονειρευόμαστε, δεν θα μας έδινε αυτό το προσόν.

Φανταστείτε το εξής: Αν σταματάγαμε να κάνουμε όνειρα , δεν θα είχαν βγει ποτέ μεγάλοι τραγουδιστές, ποιητές, εφευρέτες, επιχειρηματίες, αθλητές και πολλοί ταλαντούχοι σε πολλούς κλάδους. Και γιατί αυτό; Γιατί όλα ξεκινάνε με την σκέψη, τον οραματισμό που μας φέρνει σε σημείο να ζούμε τη στιγμή και να βλέπουμε τα όνειρα μας μέσο της φαντασίας.

Μην ξεχνάτε ο Θεός μας έδωσε την ελεύθερη βούληση και διάφορα ταλέντα που περιμένει να τα αξιοποιήσουμε. Άρα ξεκίνα να ονειρεύεσαι και πράξε, γιατί ίσως κριθούμε για το ότι δεν ονειρευτήκαμε ποτέ.

Advertisment

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση» – Άλμπερτ Αϊνστάιν

Χρήστος Κουμαραδιός

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μήπως είμαι εγώ ναρκισσιστής; Πώς θα το καταλάβετε και τι μπορείτε να κάνετε;
«Μπορείς να τρέξεις και να ξεφύγεις απ’ όλους... εκτός από τον εαυτό σου» | S. Zweig
«Και όσοι δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική, θεωρούσαν τρελούς όσους έβλεπαν να χορεύουν» | Νίτσε
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Η καρδιά είναι το σπίτι της ψυχής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση