, ,

Υπάρχει τρόπος να οδηγήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους στην επιτυχία;

Στην εποχή μας, μια νέα παγκόσμια κοινωνία αναδύεται, εκείνη του διαδικτύου, τα μέλη της οποίας, αν και στενά συνδεδεμένα μέσω της τεχνολογίας, ποτέ δεν

Υπάρχει τρόπος να οδηγήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους στην επιτυχία;

Στην εποχή μας, μια νέα παγκόσμια κοινωνία αναδύεται, εκείνη του διαδικτύου, τα μέλη της οποίας, αν και στενά συνδεδεμένα μέσω της τεχνολογίας, ποτέ δεν υπήρξαν τόσο αποξενωμένα, αποκομμένα από τις ρίζες τους και αβέβαια για το μέλλον τους. Παράλληλα, η δεξιότητα των ανθρώπινων σχέσεων τείνει να εξαφανιστεί και μαζί με αυτήν, και η ικανότητα της ηγεσίας.

Στο διαδικτυακό κόσμο μας, εκείνο που χρειαζόμαστε πλέον είναι ένα νέο είδος ηγέτη, που θα στηρίζεται μεν στις αναλλοίωτες αρχές και αξίες των παλιών ηγετών αλλά θα μπορεί να εμπνέει και να παρακινεί τους σημερινούς ανθρώπους.

Advertisment

Αυτό το νέο είδος ηγέτη, φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει και να αναδείξει το βιβλίο «Ηγεσία» έχοντας την εγκυρότητα του Ινστιτούτου Dale Carnegie, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, το οποίο εστιάζει στην έννοια της ηγεσίας στο πλαίσιο της επιχειρηματικής επιτυχίας.

Τι είναι ένας ηγέτης; Από τι είναι «φτιαγμένος»; Πώς φέρνει τα αποτελέσματα που θέλει, στον εαυτό του και τους άλλους; Πώς ξεπερνάει τα εμπόδια; Πώς ανακαλύπτει τις ευκαιρίες;

Για να κατανοήσουμε το πραγματικό νόημα της ηγεσίας και κυρίως, για να γίνουμε εμείς οι ίδιοι πραγματικοί ηγέτες, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να αναδιαμορφώσουμε την τρέχουσα αντίληψή μας γι’ αυτήν. H «Ηγεσία» θα μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να το καταφέρουμε και μαζί, να πετύχουμε και όλους τους προσωπικούς και επαγγελματικούς μας στόχους.

Μέσα από το βιβλίο θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά του χαρισματικού ηγέτη και τα τέσσερα χαρακτηριστικά της Δεξιοτεχνικής Ηγεσίας. Θα μάθουμε να αποδεχόμαστε το ρίσκο ως βασική προϋπόθεση του κέρδους – όχι μόνο του οικονομικού και του υλικού αλλά και της ανάπτυξής μας ως ηγετών και ανθρώπων. Παράλληλα, θα εξετάσουμε τρόπους αξιολόγησης του ρίσκου, πώς να αποφεύγουμε τις κακές επιλογές και πώς να ενστερνιζόμαστε εκείνες που έχουν πραγματική πιθανότητα να αποδώσουν.

Advertisment

Θα μάθουμε για τους ηγέτες που ενέπνευσαν και εξακολουθούν να εμπνέουν τους ανθρώπους ανά τους αιώνες και θα σκιαγραφήσουμε το προφίλ του Εμπνευστικού Ηγέτη. Στην πορεία, εφαρμόζοντας όσα μάθαμε στον εαυτό μας και απαντώντας σε ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, θα ανακαλύψουμε το Δικό μας Στιλ Ηγεσίας και το είδος του ηγέτη που είμαστε.

Υπάρχει τρόπος να οδηγήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους στην επιτυχία;

Αργότερα, θα μάθουμε για το πώς ένας ηγέτης μοιράζει το χρόνο και την ενέργειά του ανάμεσα στον εαυτό του, την οικογένεια και την εργασία, για να αντιληφθούμε ότι μια επιτυχημένη ηγεσία είναι μια άσκηση ισορροπίας.

Καθώς προχωρούμε προς το τέλος της μελέτης μας, θα διδαχτούμε τακτικές και τεχνικές που θα μας φανούν πολύτιμες, αν θέλουμε εκτός από την ανάπτυξη των ηγετικών μας ικανοτήτων, να δημιουργήσουμε και έναν ανώτερο οργανισμό. Στο τέλος, θα κληθούμε να περάσουμε το πραγματικό τεστ της δεξιοτεχνικής ηγεσίας που δεν είναι άλλο από την αντιμετώπιση κρίσεων.

Το πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τις κρίσεις και να τελειοποιήσουμε τη διαχείρισή τους είναι το τελευταίο και ίσως σημαντικότερο μάθημα που έχουμε να λάβουμε από αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο. Κάτι που δεν θα πρέπει να παραλείπουμε είναι να ασκούμαστε στα βήματα δράσης, που βρίσκονται στο τέλος κάθε κεφαλαίου, εφαρμόζοντας έτσι, τη θεωρία στην πράξη.

Με συνέπεια και πειθαρχία, φτάνοντας στο τέλος της μελέτης μας, θα ανήκουμε πλέον, σε εκείνο το νέο είδος ηγέτη, που διαθέτει ευελιξία και προσαρμοστικότητα, που υπηρετεί τους συνεργάτες του χωρίς να γίνεται σκλάβος τους, που κατανέμει την εξουσία και είναι αξιόπιστος, που παρακινεί τον εαυτό του και τους άλλους ώστε να αποδίδουν όλοι τα μέγιστα και είναι πηγή έμπνευσης για τον κόσμο γύρω του.

To βιβλίο του Dale Carnegie Training με τίτλο «Ηγεσία – Πώς να οδηγήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους στην επιτυχία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση