, , ,

Δάφνη και δαφνέλαιο: Τα οφέλη τους για την υγεία των μαλλιών και της επιδερμίδας

Τα φύλλα δάφνης προέρχονται από ένα αρωματικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των δαφνοειδών. Μάλιστα, στη χώρα μας απαντάται και αυτοφυής. Στην παράδοση η

Δάφνη και δαφνέλαιο: Τα οφέλη τους για την υγεία των μαλλιών και της επιδερμίδας

Τα φύλλα δάφνης προέρχονται από ένα αρωματικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των δαφνοειδών. Μάλιστα, στη χώρα μας απαντάται και αυτοφυής. Στην παράδοση η δάφνη έχει διάφορα ονόματα, όπως βαγιά, δαφνολιά και φυλλάδα. Στα παλιά χρόνια, πίστευαν ότι τα φύλλα της έχουν μαγικές δυνάμεις και μπορούν να αποδιώξουν το κακό και τις ασθένειες.

Καθώς είναι μοναδικά αρωματικό, χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα. Επίσης, εκτός από τα φύλλα, χρησιμοποιούνται και οι καρποί της, από τους οποίους παράγεται το δαφνέλαιο. Έχει συνήθως μορφή αλοιφής και χρώμα πράσινο.

Advertisment

Βοηθά στην επούλωση πληγών

Η δάφνη είναι αντιβακτηριδιακή και το έλαιό της αποτελεί μια καλή πρώτη λύση για να εξοντώσει βακτήρια που έχουν μαζευτεί στις πληγές, στις εκδορές και στις μελανιές. Έτσι αποφεύγετε την περίπτωση μόλυνσης. Επιπλέον, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Εφαρμόζουμε πάντα αραιωμένο σε νερό ή σε άλλο ασφαλές έλαιο βάσης.

Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών

Το δαφνέλαιο θεωρείται επίσης ως ένα αποτελεσματικό τονωτικό για τα μαλλιά, καθώς τονώνει την ανάπτυξη των μαλλιών και προλαμβάνει την τριχόπτωση. Η δάφνη είναι στυπτική και έχει την ιδιότητα να στεγανοποιεί και ενδυναμώνει τον θύλακα της τρίχας και τις ρίζες, γι’ αυτό και βοηθά στην πρόληψη κατά της τριχόπτωσης.

Επίσης, μια ιδιότητα που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι εκείνη της ενυδάτωσης του κρανίου. Συνολικά λοιπόν, το δαφνέλαιο κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να εφαρμόζετε λίγο δαφνέλαιο στις βλεφαρίδες των ματιών σας.

Advertisment

Ενυδάτωση προσώπου

Όπως προαναφέρθηκε, το δαφνέλαιο έχει ενυδατική ιδιότητα και λειτουργεί αναζωογονητικά για την επιδερμίδα μας. Αν έχετε λοιπόν ιδιαίτερα ξηρό και ταλαιπωρημένο πρόσωπο, μπορείτε να φτιάξετε μια φυσική μάσκα προσώπου με λίγα απλά υλικά: λίγο δαφνέλαιο, μία κάψουλα βιταμίνης Ε και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Απλώστε απαλά στο πρόσωπό σας και αφήστε για λίγη ώρα. Η επιδερμίδα σας θα απορροφήσει ένα μέρος, αλλά το υπόλοιπο μπορείτε απαλά να το ξεπλύνετε. Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα μαλλιά.

Photo: Author/Depositphotos

https://biofinest.com/en/blog/56_bay-laurel-leaf-essential-oil.html

https://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-bay-leaf-for-skin-hair-and-health/?fbclid=IwAR3o_nfjViHeDlguQzKepvHbxrNCu3tYAiu–u_d_zj-HzWAedkBhB94RP4#gref

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε
Σπιτική συνταγή | Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό scrub σώματος για την καλύτερη απολέπιση!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση