Ξέρετε τι κοινό έχουν το μπαλέτο, το τζιν παντελόνι και τα γυαλιά ηλίου; Όλα εφευρέθηκαν στην Ιταλία. Τώρα, ένα άλλο Ιταλικό σύμβολο κάνει το γύρο του κόσμου ως πιθανή λύση σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Σε μια χρονική περίοδο όπου ο κόσμος αναζητά τρόπους να μειώσει το πλαστικό, τα καλαμάκια ζυμαρικών μπορεί να είναι μία από τις βιώσιμες λύσεις.

Πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την πρωτοβουλία κάποιων μπαρ στην Ιταλία σε σχέση με το περιβάλλον. Με σχεδόν 77.000 likes μέσα σε λίγες μέρες, το μήνυμα έχει ταξιδέψει πια σε όλες τις γωνίες του πλανήτη. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι για να λειτουργήσει πλήρως αυτός ο οικολογικός τρόπος επιλογής, χρειάζεται να αντικατασταθούν και τα πλαστικά ποτήρια.

Ιταλία: Καταστήματα χρησιμοποιούν καλαμάκια από ζυμαρικά για να μειώσουν τη χρήση πλαστικού

Photo credits: GranFabio

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως υπάρχει ήδη μια εταιρία η οποία πουλά ειδικά καλαμάκια από ζυμαρικά. Η εταιρία λέει ότι τα καλαμάκια της διαρκούν για μία ώρα, δεν έχουν γεύση και μπορούν να κομποστοποιηθούν μετά τη χρήση. Μάλιστα, οι ιδρυτές της πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση, προκαλώντας μικρές αλλαγές σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε ανθρώπους που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα οικολογική συνείδηση.

Ιταλία: Καταστήματα χρησιμοποιούν καλαμάκια από ζυμαρικά για να μειώσουν τη χρήση πλαστικού

Photo credits: stroodles

Η προσέγγιση που ακολουθούν είναι διασκεδαστική και μη δογματική. Ένας από τους ιδιοκτήτες αναφέρει: «Προτιμώ να στοχεύω σε άτομα που βλέπουν το καλαμάκι ζυμαρικού στο ποτό τους και αναρωτιούνται «Γιατί υπάρχει ένα χοντρό μακαρόνι στο ποτό μου;». Γι’ αυτό, τέτοιες συνειδητοποιήσεις όπως αυτή προκαλούν αλλαγές στον τρόπο σκέψης. Και ίσως την επόμενη φορά που κάποιος τους προσφέρει μια πλαστική σακούλα, να συμπεριφερθούν διαφορετικά».

Τα Stoodles, όπως λέγονται, διαρκούν 1 ώρα σε κρύα ποτά, και όσο πιο κρύο το ποτό, τόσο περισσότερο χρόνο αντέχουν και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πιούμε κι άλλο ποτό, αλλά να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο καλαμάκι. Όσο για τα ζεστά ροφήματα, δεν χρησιμοποιούμε συνήθως καλαμάκι• εντούτοις, μπορούν να χρησιμοποιούν αντικαθιστώντας το κουτάλι που χρησιμοποιούμε για να ανακατέψουμε τον καφέ. Για τα παιδιά, τα καλαμάκια ζυμαρικών είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά, ειδικά όταν τα παρακολουθούν μετά από ώρα να μαλακώνουν και να λυγίζουν.

Ιταλία: Καταστήματα χρησιμοποιούν καλαμάκια από ζυμαρικά για να μειώσουν τη χρήση πλαστικού

Photo credits: stroodles

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε