, ,

Αχαΐα: Μαγευτική πτήση πάνω από το αλπικό τοπίο της λίμνης Βελιμαχίου (Βίντεο)

Υπάρχει ένα μέρος στην καρδιά της Αχαΐας που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Κυριαρχείται από πράσινο και μπλε και είναι έργο ανθρώπινο, από αυτά που

Αχαΐα: Μαγευτική πτήση πάνω από το αλπικό τοπίο της λίμνης Βελιμαχίου (Βίντεο)

Υπάρχει ένα μέρος στην καρδιά της Αχαΐας που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Κυριαρχείται από πράσινο και μπλε και είναι έργο ανθρώπινο, από αυτά που γίνονται ένα με την ομορφιά του τοπίου. Το τοπίο αυτό απλώνεται στη σκιά του βουνού Ερύμανθος και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Ντάσκα του χωριού Βελιμάχι στο Δήμο Ερυμάνθου, εκεί όπου ο Ηρακλής, σύμφωνα με την μυθολογία, κυνήγησε και έπιασε τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη με χωρητικότητα 1.2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Διαθέτει ένα χωμάτινο φράγμα και σκοπός του ήταν η δημιουργία ενός αρδευτικού δικτύου μήκους 16 χιλιομέτρων που εξασφαλίζει νερό για καλλιέργειες που εκτείνονται σε 2.000 στρέμματα. Δημιουργήθηκε το 2014 και αρχικά θα κατασκευαζόταν σε άλλο χώρο, στον οποίο όμως εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα.

Advertisment

Όμως, η τεχνητή λίμνη πια αποτελεί σπίτι για πολλά ψάρια και ζώα στο γύρω περιβάλλον. Αυτός ο βιότοπος έχει δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον, όπου κάνουν στάση και πολλά σπάνια είδη πουλιών. Οι τουρίστες είναι ελάχιστοι και έτσι η περιοχή αποπνέει μια σπάνια ηρεμία. Το βίντεο με drone μας ταξιδεύει πάνω από το αλπικό αυτό τοπίο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση