,

Μέθοδος Καϊζέν: Μικρά βήματα για συνεχή βελτίωση

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο του Καϊζέν ακόμα και από αυτή τη στιγμή. Βάλτε το στόχο και ξεκινήστε, κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά.

Μέθοδος Καϊζέν: Μικρά βήματα για συνεχή βελτίωση

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο του Καϊζέν ακόμα και από αυτή τη στιγμή. Βάλτε το στόχο και ξεκινήστε, κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά. Στο τέλος θα διαπιστώσετε ότι εκείνο το μικρό βήμα με το οποίο ξεκινήσατε έχει γίνει ένα τεράστιο άλμα!

Όταν η ναζιστική Γερμανία κατέλαβε τη Γαλλία το 1940, η αμερικανική ηγεσία συνειδητοποίησε ότι φτάνει η ώρα της εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται άμεσα μεγάλες ποσότητες πολεμοφοδίων και στρατιωτικού υλικού. Η αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτές σε μια περίοδο που υπήρχε έντονη έλλειψη προσωπικού και πίεση χρόνου, συγκρότησε τα λεγόμενα Τμήματα Ενδοβιομηχανικής Κατάρτισης, επανδρώνοντας με αυτά όλες τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

Στόχος των διοικητικών αυτών τμημάτων ήταν να διδάξουν στους προϊσταμένους των επιχειρήσεων να επικεντρώνονται στη «συνεχή βελτίωση» και όχι να τους ενθαρρύνουν σε ριζικές αλλαγές και καινοτομίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα αποτελέσματα που επεδίωκαν. Ένας ένθερμος υποστηρικτής της «συνεχούς βελτίωσης» εκείνη την εποχή ήταν και ο πανεπιστημιακός καθηγητής της Στατιστικής και συγγραφέας Ουίλιαμ Έντουαρντς Ντέμινγκ.

Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι ακριβώς η μέθοδος Καϊζέν και πώς εφαρμόζεται στο ethnos.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε